Home Πετρούπολη Ελεύθερο WiFi στην Πετρούπολη μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος
Ελεύθερο WiFi στην Πετρούπολη μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος

Ελεύθερο WiFi στην Πετρούπολη μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος

0
0

Ο δήμος Πετρούπολης είναι μεταξύ ακόμη 15 δήμων που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα WiFi for Europe (Wi Fi 4eu) με την υποστήριξη της ΠΕΔΑ.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναπτυχθούν δίκτυα WiFi σε πολυσύχναστους χώρους, όπως πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια με δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΕΔΑ, των 16 δήμων και του Ε.ΚΕ.Τ.Α (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) υπεγράφη ήδη και δρομολογήθηκε η διαδικασία σύνταξης των μελετών για να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση των δήμων.

Αναφερόμενος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των 16 Δημάρχων στην σκοπιμότητα και τις προκύπτουσες ωφέλειες ένταξης των 16 Δήμων της Αττικής στο πρόγραμμα Wi Fi for Europe το οποίο, εξελίσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την «Κοινωνία του Gigabit 2015», τόνισε, ότι, «ζούμε στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και έχουμε υποχρέωση να αξιοποιούμε κάθε επόμενο βήμα της προς όφελος των συνδημοτών μας. Οι 16 Δήμοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Π.Ε.Δ.Α. στερούνται του εξειδικευμένου προσωπικού ή οι υπηρεσίες τους είναι υποστελεχωμένες και χαιρόμαστε γιατί ως συλλογικός φορέας εκπροσώπησης τους, μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός τόσο, σημαντικού έργου”.

 

Οι άλλοι δήμοι που συμμετέχουν στη διεκδίκηση ένταξης τους στο Πρόγραμμα WiFi for Europe είναι:

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας , Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας, Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Περάματος, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Αίγινας, Δήμος Σπετσών.