Home Πετρούπολη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

Μηνυτήρια αναφορά των Ενεργών Πολιτών κατά παντός υπευθύνου για το τοξικό νέφος από την χθεσινή πυρκαγιά στον ΟΕΔΑ (χωματερή και λοιπές εγκαταστάσεις αποβλήτων) Φυλής.

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης κατέθεσαν στις 27/02/2021, οι Ενεργοί Πολίτες μέσω των δημοτικών συμβούλων Μανώλη Μπουσούνη,  Ρούλα Βατούση, Θέμη Μπουρνά ζητώντας την διερεύνηση και απόδοση ευθυνών από τις διωκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη για το τοξικό νέφος από την από  την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αποβλήτων στη Φυλή στις 26/2/2021 και το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτής.

 

Όπως αναφέρουν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν:

«Η περιβαλλοντική υποβάθμιση στην Πετρούπολη από τις συνεχείς πυρκαγιές στη χωματερή στη Φυλή αλλά και από την ίδια την ύπαρξη της για δεκαετίες και ο κίνδυνος για την υγεία μας από την εισπνοή των αέριων σωματιδίων είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την ποιότητα ζωής μας.

Θέλουμε να ενημερωθούμε και το ρωτάμε δημόσια εάν  η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης, έπραξε το ίδιο ή κάτι ανάλογο εντός 24ωρού για να μην αποφύγουν το αυτόφωρο οι υπεύθυνοι για τη μόλυνση του αέρα μας.

Ζητάμε από τη διοίκηση του δήμου Πετρούπολης να θέσει με ουσιαστικό τρόπο τη νομική υπηρεσία του δήμου στη διάθεση όποιου/ας επιθυμεί μεμονωμένα ως άτομο ή συλλογικότητα να μηνύσει τους αρμόδιους.

Ο κ. Πατούλης, η διοίκηση δηλαδή της Περιφέρειας Αττικής που προχθές γνωμοδότησε στο να λειτουργεί αέναα η Φυλή ως ο βασικός χώρος διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής δεν βρήκε ακόμη να πει μια κουβέντα για ότι συνέβη αυτές τις μέρες. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΩΣ…

Ο κ. Χαρδαλιάς «ξέχασε» μέσω του 112 στην Πετρούπολη και στο Ίλιον ή δεν έκρινε αναγκαίο να μας ενημερώσει άμεσα και συγκεκριμένα και σε όλες τις συνοικίες για να κλείσουμε πόρτες και παράθυρα ή για να μην βγούμε καθόλου έξω το απόγευμα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας στην Πετρούπολη σε πραγματικό ξεσηκωμό για να μην μας δηλητηριάζουν καθημερινά.

Ζητούμε από τη διοίκηση του δήμου Πετρούπολης να καλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει για ένα άμεσο πρόγραμμα δράσεων και συντονισμού δυνάμεων.

Έχουμε προτείνει να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα από τον δήμο και να πάρουμε απόφαση για σταθερές αγωνιστικές δράσεις σε εβδομαδιαία βάση που θα δείξουν στην πράξη ότι η Πετρούπολη ενωμένα και αποφασιστικά θα βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση».