Home Πετρούπολη ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

0
0

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 25 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Προσωρινή λύση στο θέμα των καθαριστριών θα δοθεί από το Δήμο Πετρούπολης με την πρόσληψη 25 καθαριστριών που θα τοποθετηθούν από τη Δευτέρα στα Δημοτικά Σχολεία. Η σύμβασή τους θα είναι για ένα μήνα όσο δηλαδή και η διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Η διοίκηση του Δήμου θα κληθεί στους δύο μήνες των καλοκαιρινών διακοπών να βρει λύση είτε με την αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να αυξηθούν οι ώρες απασχόλησης του υπάρχοντος προσωπικού ή να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Το θέμα των καθαριστριών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις μετά από τις παρεμβάσεις και της Ένωσης Γονέων, αλλά και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας χαρακτήρισε το θέμα φλέγον, επισήμανε πως η καθαριότητα στα σχολεία ήταν ελλιπής ακόμη και πριν την επιδημία του κορονοϊού και για το λόγο αυτό είχε αποσταλεί από μέρους του επιστολή τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και στο υπουργείο Παιδείας. Σε αυτή ζητούσε την αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να αυξηθούν οι ώρες απασχόλησης των καθαριστριών ή να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που ήταν και η καλύτερη λύση. Υπογράμμισε πως ουδέποτε έλαβε απάντηση και μέχρι σήμερα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην πίεση του υπουργείου Παιδείας για περισσότερες βάρδιες στην καθαριότητα, επειδή παρέμειναν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κακαβάς τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν με πλήρης προσωπικό στην καθαριότητα ακόμη και αν χρειαστεί να αποσυρθεί προσωπικό από τους δρόμους ή από τα δημοτικά κτίρια.