Home Πετρούπολη ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ [video & pics]
ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ [video & pics]

ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ [video & pics]

0
0

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ» ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Στο σύνθημα «Να κλείσει τώρα η Χωματερή» ενώθηκαν οι φωνές όλων των πολιτικών δυνάμεων της Πετρούπολης, των φορέων και συλλόγων της Δυτικής Αθήνας, πολιτών και μαθητών της πόλης στο δυναμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης κατά των σχεδίων επέκτασης της Χωματερής της Φυλής.

Στο πλευρό της πολυπληθέστερης μέχρι σήμερα διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Δήμο Πετρούπολης, βρέθηκαν οι βουλευτές του Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ και Κρίτων Αρσένης του Μέρα 25. Παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. στην Περιφέρεια Αττικής.

Στην κεφαλή της πορείας ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Συλλιγνάκης, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Σκαλιστήρας, Φώτης Χριστόπουλος, Χρυσάνθη Παχίδου, Νίκος Κακαβάς, Παναγιώτης Κάκαλης, Κατερίνα Σταματόπουλου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Ταλιούρας (ΔΑΚ), Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί), Μανώλης Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες), Νίκος Σακούτης (ΡΑΚ), οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαλαθρίτης, Ανθή Ζορμπά, Μανώλης Ραγκούσης, Γιώργος Τσιακίλος, Γιώργος Βαμβακάς Χρήστος Κυριάκος, Βούλα Αγγελοπούλου, Καραχάλιου Ουρανία, Μπουρνάς Ευθύμιος.

Παρόντες η Ένωση Γονέων και το Δυτικό Μέτωπο, το Σωματείο Εργαζομένων Πετρούπολης. Τέλος στην πορεία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

 

 

Στην προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Πετρούπολης μίλησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης για την σημασία του συλλαλητηρίου καθώς χαιρετισμούς απηύθυναν και ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Πρωτούλης και οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης και Χρήστος Κατσώτης.

 

 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι οι ζωές των πολιτών, των μαθητών, των παιδιών της Πετρούπολης είναι πάνω από οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος και τόνισε ότι αν δεν κλείσει η χωματερή το μέλλον θα είναι δύσκολο για όλη τη δυτική Αθήνα. Αυτό που απαίτησε ως δημοτική αρχή είναι σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής και ίση κατανομή βαρών με την Ανατολική Αττική για να σταματήσει  η Δυτική Αττική να δέχεται όλο το βάρος από τις οχλούσες δραστηριότητες. Τέλος ζήτησε τη συνδρομή όλου του κόσμου, όλης της Πετρούπολης, όλης της Δυτικής Αθήνας στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες για το κλείσιμο της Χωματερής της Φυλής.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑ.ΣΥ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης στο χαιρετισμό του επισήμαμε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την συνέχιση της λειτουργίας και την σχεδιαζόμενη επέκταση της χωματερής  καταδεικνύοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την πρώην Περιφερειαρχή Ρένα Δούρου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο επικεφαλής της «Δημιουργία Ξανά» Θάνο Τζήμερο. Όπως είπε αυτοί υπέγραψαν για να φτιαχτεί μία νέα χωματερή 300 στρεμμάτων δίπλα σε αυτή που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια. Τόνισε ότι πρέπει να απαιτήσουν έναν άλλον σχεδιασμό για τα απορρίμματα που να βασίζεται στην ανακύκλωση προς όφελος των κατοίκων και όχι να χρυσοπληρώνουν οι κάτοικοι φια την ταφή των απορριμμάτων και τον υπερπλουτισμό των εργολάβων.

 

ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ – ΜΕΡΑ25

Ο βουλευτής του Μέρα25 Κρίτων Αρσένης ζήτησε να αποκαλυφθεί η περιβαλλοντική μελέτη που έχει κάνει ο Δήμος Φυλής και στην οποία καταγράφεται η επιβάρυνση από τη λειτουργία της χωματερής, ενώ από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ζήτησαν να γίνει αυτοψία για τα ραδιενεργά κατάλοιπα που έχουν εντοπιστεί στην συγκεκριμένη μελέτη η οποία κρατείται κρυφή από τη δημοσιότητα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ – ΚΚΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο  για ταξικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Τόνισε για μαζικό αγώνα που πρέπει να γίνει για να σταματήσει τις επιλογές των δυνάμεων που φέρνουν το καρκίνο στην περιοχή μας.

 

ΤΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ – ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή διαμαρτυρία ο επικεφαλής του Δυτικού Μετώπου Τάσος Κεφαλάς επισημαίνοντας ότι ενώθηκαν όλες οι δυνάμεις αντίστασης κατά των σχεδίων επεκτάσης της χωματερής.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου που τραγούδησαν τον «Μικρόκοσμο» των Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, ξεσηκώνοντας όλους τους συμμετέχοντες!

Τέλος ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό όργανο φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας η πραγματοποίηση συναυλίας την Πέμπτη 18/12 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο ως συνέχιση των αγωνιστικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών.