Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

0
0

Σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Πετρούπολης και στη συνέχεια έξω από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας καλεί η Ένωση Γονέων τους γονείς και τους δασκάλους σχετικά με τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

 

Θεωρώντας πως η δημοτική αρχή επέλεξε την εύκολη λύση των κοντέινερ για τη στέγαση των προνηπίων, απαιτεί νέες σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, απόσυρση των κοντέινερ, προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού  προσωπικού.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/9 στις 9:30 π.μ.

 

 ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι μαθητές της προσχολικής ηλικίας της πόλης μας δεν ξέρουν ακόμη ούτε το που αλλά ούτε και με ποιους όρους θα φοιτήσουν.

Η θεσμοθέτηση πριν από δυόμιση χρόνια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής χωρίς καμία ουσιαστική πρόβλεψη (με μηδέν προϋπολογισμό για νέα σχολικά κτίρια και μηδέν προϋπολογισμό για νέο εκπαιδευτικό προσωπικό) έχει ως συνέπεια την σημερινή κατάσταση. Η πολιτική και της παρούσας κυβέρνησης συνεχίζεται στην ίδια κατεύθυνση. Την ώρα που πετιούνται εκατομμύρια ευρώ σε τσίγκινα κλουβιά, την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία, η Δημοτική αρχή αντί να διεκδικήσει  σύγχρονα ασφαλή νηπιαγωγεία για τους μαθητές της πόλης μας επέλεξε –όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι που ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική- την εύκολη λύση των containers.

Με αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2020 ξεκίνησε η διαδικασία για containers. Ακολούθησε η απόφαση του Ιουλίου του 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου για τοποθέτηση 10 containers σε αντίστοιχους χώρους που θα στοιβάζονται πραγματικά 205 μαθητές (μάλιστα χωρίς χρονικό ορίζοντα κατάργησής τους και χωρίς πρόγραμμα ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων). Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με συνέπεια, μία βδομάδα πριν από την έναρξη να ψάχνουν και για προσωρινές λύσεις για την προσωρινή λύση των containers.

Η λύση αυτή «βρέθηκε» με το σπάσιμο των τμημάτων και τοποθέτησή τους σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Τα παιδιά θα μοιραστούν σε όλη την έκταση του Δήμου μας χωρίς καμία πρόβλεψη για τις ιδιαίτερες ανάγκες των προνηπίων. Με καμία πρόβλεψη για την ιδιαίτερα ευαίσθητη διαδικασία ένταξης των προνηπίων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με ποια υποδομή, σε ποιες αίθουσες, σε ποιες τουαλέτες θα πηγαίνουν τα παιδιά 4 ετών;

Σε όλα τα παραπάνω δεν έχει μπει ο παράγοντας του κορωνοϊού που ανεβάζει αρκετά τις απαιτήσεις στο τομέα της καθαριότητας αλλά και στο θέμα του συγχρωτισμού. Καλούνται 20-25 μαθητές να κάνουν μάθημα –έστω και με μάσκες-σε αυτά τα τσίγκινα κλουβιά.

Απαιτούμε όπως διεκδικούμε τόσα χρόνια από κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές:

  • Νέα ασφαλή νηπιαγωγεία σε χώρους που έχουν δεσμευτεί στην Πετρούπολη και απαιτείται η απαλλοτρίωση και η κατασκευή με fast track διαδικασίες
  • Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για απόσυρση των containers.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα νηπιαγωγείου και 10 στα τμήματα των containers
  • Πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι σχολικές μονάδες και όλες οι ανάγκες για παράλληλη στήριξη.
  • Προσωπικό καθαριότητας ανά σχολική μονάδα και ανά χώρο για τις τάξεις των containers
  • Καμία σκέψη τοποθέτησης των μαθητών σε τρίτους χώρους χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις (υποδομή τάξεων, πρόσθετη καθαριότητα και χώροι υγιεινής που να προσαρμοστούν στην ηλικία των μαθητών)

 

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους: γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό, συλλόγους γονέων στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/9/2020 9:30 πμ  στο Δημαρχείο Πετρούπολης, ως πρώτη αντίδραση για την κατάσταση που επικρατεί. Στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Μάκρης 4 στο Αιγάλεω) απαιτώντας συνάντηση και δέσμευση από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης.