Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

0
0

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΙΛΙΟΥ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων – Ιλίου – Πετρούπολης.

Η προσέλευση των συνταξιούχων ήταν μεγάλη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν ότι οι συνταξιούχοι έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που μέλημά τους είναι μόνο, πως θα σώσουν τα κέρδη του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των τραπεζών. Να εξασφαλίσουν τις υπέρογκες δαπάνες για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λιανίζοντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Όπως σημειώνουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν : «Να γνωρίζουν καλά, ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, για όσο χρόνο κι αν χρειαστεί, μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν έχουμε κανένα σκοπό να τους απαλλάξουμε από την παρουσία μας με «φυσικό τρόπο» όπως ορισμένοι διατείνονται».

Από το σώμα της Συνέλευσης εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο αναφέρει:

 

    Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλισιτκών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ότι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους. και η απόφαση του ΣτΕ του Ιούνη του 2015.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.