Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αγαπημένα μου κοτοπουλάκια γεια σας! Δεν μπορείτε να πείτε η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα μας. Nόμος και Τάξη παντού. Από τα Εξάρχεια μέχρι τους σινεμάδες. Τι Τζόκερ βλέπετε; Μέσα ρε ανήλικα , μέσα στην… καγκελλαρία.

Παλιά όπως είπε και ο Μητσάρας, ο γαυράκος, ο αλογοουράς, μας κυνηγούσε η αστυνομία στα τσοντάδικα, την ώρα που φωνάζαμε «άξιος» στον Γκουσκούνη… Άλλες εποχές!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Επέστρεψε η κανονικότητα, σας λέω. Το διαπιστώνει ο καθένας μας στα καφέ, στα δημόσια κτίρια, στα νοσοκομεία, στα αθλητικά κέντρα. Ο αντικαπνιστικός νόμος σε πλήρη εφαρμογή. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο το διαπίστωσα με τα κοκορίσια ματάκια μου στο Χαλάνδρι. Όταν μία ωραιοτάτη κυρία κάπνιζε εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων και από πάνω της υπήρχε μία νέα ταμπέλα που έλεγε. Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα και το άτμισμα εντός αθλητικών κέντρων.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Μου θυμίζει τα σήματα απαγορεύεται το παρκάρισμα που γέμισαν την Ελαιών κάθε 5 μέτρα και σήμα. Και από κάτω τους παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα για να τους κάνει και ίσκιο η ταμπέλα. Αν καταφέρεις να διασχίσεις την Ελαιών από Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι τη Βενιζέλου χωρίς να περάσει κανά δεκάλεπτο κάνεις πέντε μανούβρες και ψάλεις κανά δυο ευαγγέλια, είναι σα να έχεις κερδίσει το τζόκερ.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Επέστρεψε και η κανονικότητα και στην πόλη μας. Φταρνιζόταν ο άλλος στο δρόμο, την ώρα που περπατούσε, έβριζαν στο facebook οι «υστερικές». Ο Σίμος φταίιιιειιιι, που παίζει με τα κουβαδάκια του.

 

Αψιού κάνει τώρα ο Βλάχος. Μπράβο δήμαρχε, άξιος δημαρχάρα μου, Μονάχα εσύ δήμαρχε και άλλα τέτοια διθυραμβικά σου γράφουν οι άλλοι από κάτω στα σχόλια.

Τι; Υπερβολικός είμαι! Δηλαδή πως το εξηγείται να ποστάρει ο δήμαρχος: Σήμερα, 3:15 μμ συνέντευξη του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου στο Αttica tv, και στα σχόλια να του λένε Μπράβο Δήμαρχε.

Βρε να άκουγαν όσα είπε στη συνέντευξη πρώτα χίλια μπράβο να του λέγανε. Αλλά από πριν, απλά και μόνο ότι θα βγει στο γυαλί, να του λες μπράβο δήμαρχε. Πως το λες αυτό;

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Σωστή επικοινωνιακή πολιτική, έτσι το λες, θα μου πείτε… Δεν έχετε άδικο!

Να ο Θανάσης ο Σκαλιστήρας παραδείγματος χάρη. Δυο διαβάσεις πεζών «κατασκεύασε» στους δρόμους, «κυκλοφοριακή αγωγή για τους μαθητές της Πετρούπολης» την ονόμασε και από κάτω «ρέεουν» τα μπράβο σαν τα γάργαρα νερά: Μπράβο Θανάση, και εις ανώτερα , έργο πνοής για την πόλη και αλλά τέτοια αυθόρμητα.

Δεκαπέντε διαβάσεις είχε φτιάξει ο Σίμος στη Λεωφόρο, και έφαγε το βρισίδι της πενταετίας. «Σας περίσσευε μπογιά και δεν είχατε τι να την κάνετε», του έγραφαν από κάτω.

Εμ, Βαγγελάκη μου ένα τεράστιο μηδενικό ήταν η επικοινωνιακή σας πολιτική. Είχατε μείνει στο αυτοκίνητο με  τις ντουντούκες και στο «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! Πάνε αυτά λες και υπάρχουν πια εργάτες… Σκλαβάκια γίναμε όλοι πια… Τέλος πάντων αυτό είναι μία άλλη κουβέντα!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Είπαμε επικοινωνιακή πολιτική. Είναι το Α και το Ω. Να ο Φώτης με το που ανέλαβε την καθαριότητα, έβγαλε έξω το πλυντήριο των κάδων. Και να οι φωτογραφίες από μπροστά, από πίσω, από drone, από δορυφόρο, τις πρώτες ημέρες. Και μετά εχάθη… Κάποιος δημοτικός σύμβουλος ρώτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν αληθεύει ότι πήρε φωτιά, αλλά η ερώτηση έμεινε αναπάντητη. Λέτε να άναψε από τη πολλή δουλειά…

Βέβαια να λέμε και τα σωστά της επικοινωνιακής πολιτικής του δημάρχου μας! Η ανακοίνωση για να μη βγουν τα σκουπίδια στους δρόμους το τριήμερο φαίνεται ότι έπιασε τόπο… Το μπράβο εδώ πάει και στους πολίτες της πόλης! Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εισακούστηκε η έκκληση. Τουλάχιστον στις γειτονιές. Γιατί στο εμπορικό κέντρο, έξω από σούπερμαρκετ και καταστήματα εστίασης οι κάδοι ξεχείλιζαν από την πρώτη μέρα…

Έτσι από μία βολτίτσα που έκανα στους δρόμους της πόλης αντιδήμαρχε, πολλά μπάζα είδα στα πεζοδρόμια, τουλάχιστον σε πέντε σημεία!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! 200.000 ευρώ είπε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ότι βάζει μέσα τον δήμο, η Δραματική Σχολή και μου έπεσαν τα πούπουλα, που τα άκουσα. Από τους δημοτικούς συμβούλους δεν κουνήθηκε ούτε τρίχα.

Με καθυστέρηση 15 ημέρων, στην επόμενη συνεδρίαση έδειξε αντανακλαστικά ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, που είπε ότι αυτό είναι προσωπική άποψη της αντιδημάρχου και είναι λανθασμένη.

Αλλά διαβάζοντας και την επιστολή του πρώην δημοτικού συμβούλου Κώστα Αρζόγλου ότι τα δίδακτρα ενός σπουδαστή της Δραματικής Σχολής είναι 50 ευρώ το μήνα και οι καθηγητές που διδάσκουν είναι  5 και ο καθένας αμείβεται με το λιγότερο 12 ευρώ. Κάνω την περίπλοκη εξίσωση 5×12€x2 (ώρες την εβδομάδα)x4(εβδομάδες) μας κάνουν 480 ευρώ το μήνα το λιγότερο, μόνο οι αμοιβές των δασκάλων. Αν προχωρήσουμε τη σκέψη μας σε ανώτερα μαθηματικά προσθέτοντας, τα λειτουργικά έξοδα, τα ενοίκια, την αμοιβή του διευθυντή, τα έξοδα των σεμιναρίων, υπολογίζω ότι η Σχολή θα πρέπει να έχει πάνω 100 μαθητές για να βγαίνουν και τα έξοδα των παραστάσεων. Αλλά από όσα άκουσα οι μαθητές δεν ξεπερνούν τους 25.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Επειδή όμως είναι γνωστή τα περί (μαθηματικής) γνώσεως  ενός κόκορα και των 45 Γιάννηδων, ας περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά νούμερα όταν συζητηθεί το θέμα της Δραματικής Σχολής σε θεματική συνεδρίαση όπως ζήτησε ο Μανώλης Μπουσούνης, που μέχρι τώρα αποδεικνύεται με πολύ μεστό λόγο. Νέος δημοτικός σύμβουλος είναι ας τον καλοπιάσω για αρχή!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πρωτάθλημα μπάσκετ και βόλεϊ τυφλών στο κλειστό της Πετρούπολης! Όχι δεν πρόκειται για νέες διοργανώσεις! Απλά οι ομάδες μας παίζουν στα τυφλά αφού μόνο δύο λάμπες led και δύο προβολείς ανάβουν!

Πρωτάθλημα τυφλών στο «Παξιμαδάς», ποδόσφαιρο για κουτσούς στα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο του Αίολου. Εκεί ο πλαστικός χορτοτάπητας έχει αποκτήσει τεράστιες τρύπες και τα παιδάκια που αθλούνται παίζουν «κουτσό» για να μην πέσουν στις τρύπες, γιατί αν πέσουν κινδυνεύουν να μείνουν κουτσά…

Αν αδυνατεί η διοίκηση του δήμου να αλλάξει τις λάμπες ή να μπαλώσει τις τρύπες στους πλαστικούς τάπητες, ας το πει να πληρώσουν οι ομάδες! Γιατί η προηγούμενη διοίκηση μπορεί να είχε χίλια κακά, αλλά τις λάμπες τις άλλαζε…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Όσον αφορά το θέμα της χωματερής, επειδή τα ακούω εγώ για τον σβουράκια, ένα θα σας πω. Μια χαρά συνάντηση έγινε και μπράβο… Απλά οι εξελίξεις τρέχουν και τις τρέχει η άλλη πλευρά και αυτοί μεταξύ τους τα έχουν βρει, ενώ εμείς ψαχνόμαστε ακόμη στα κείμενα. Πρέπει να αφήσουμε εγωισμούς, ιδεολογίες και ενίοτε ιδεοληψίες, να συνταχθούμε υπό ενός ποιος θα είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη δύναμη και οργανωμένο σχέδιο για να τα βάλουμε με τα θηρία.

Και η κοκορίσια η άποψή μου είναι ότι δύο από όσους παρευρέθηκαν έχουν και τον Κnow how. O δήμαρχος και το Δυτικό Μέτωπο.

Αυτά είχα να σας πω, κι αν είπαμε καμιά λέξη παραπάνω νερό κι αλάτι…