Home Δυτική αθήνα ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

0
0

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

 

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα προβλήματα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι κκ. Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα και Μανωλάκου Διαμάντω κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην μισθοδοσία των μόλις τριών εργαζομένων στο Πάρκο Τρίτση. Επίσης επισημαίνουν ότι η λειτουργία στο Πάρκο παραμένει εκρηκτική με τα προβλήματα στο φωτισμό, στην υδροδότηση αλλά και τις υπόλοιπες βασικές υποδομές να παραμένουν.

Έτσι ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι , να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να λυθούν τα προβλήματα υδροδότησης,  να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός πυροπροστασίας και έκτακτη επιχορήγηση για τις επείγουσες ανάγκες, να εξασφαλισθεί σταθερή, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από τον Οκτώβριο του 2019, που έληξε η θητεία του προηγούμενου Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», παραμένουν απλήρωτοι οι μόλις 3 εργαζόμενοι του Πάρκου. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέρα από το πολύ σοβαρό ζήτημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων, η κατάσταση στο Πάρκο παραμένει εκρηκτική. Είναι προφανές, ότι οι μόλις 3 εργαζόμενοί του, παρά την καθημερινή, υπεράνθρωπη Προσπάθειά τους, δεν επαρκούν στοιχειωδώς για τη λειτουργία του.

Παρά τις «τυμπανοκρουσίες», ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας και της διαχείρισης του Πάρκου από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής, το Πάρκο θα αναβαθμιστεί, παραμένουν τα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως ο φωτισμός.

Εξαιρετικά επείγον ζήτημα είναι η διασφάλιση της υδροδότησης των λιμνών και συνολικά του Πάρκου.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της Περιφέρειας Αττικής, που με την πολιτική τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του έναν πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής συνολικά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Πάρκου.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του Πάρκου.
  • Να λυθεί οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης των λιμνών και συνολικά του Πάρκου.
  • Να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός πυροπροστασίας.
  • Να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση για τις επείγουσες ανάγκες.
  • Να εξασφαλισθεί σταθερή, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Γιάννης Γκιόκας

Κανέλλη Λιάνα

Μανωλάκου Διαμάντω