Home Πετρούπολη ΘΑΝ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΦΤΑΝΕΙ Η ΛΑΣΠΗ κ. ΒΛΑΧΟ»
ΘΑΝ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΦΤΑΝΕΙ Η ΛΑΣΠΗ κ. ΒΛΑΧΟ»

ΘΑΝ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΦΤΑΝΕΙ Η ΛΑΣΠΗ κ. ΒΛΑΧΟ»

0
0

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑΝ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 

Ευθεία επίθεση και δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Φιλίππου προς τον πρώην δήμαρχο Στέφανο Βλάχο.

Ο κ. Φιλίππου με γραπτή επιτολή του κατηγορεί τον κ Βλάχο για «λάσπη» και ψέμματα πάνω στα οποία στηρίζει τον προεκλογικό του αγώνα.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019. Στην πόλη μας για πρώτη φορά εννέα συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο του Πετρουπολιώτικου λαού.

Κάποιοι είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών μας και στο παρελθόν.

Βέβαια, ορισμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήλεψαν, όπως φαίνεται, τα δρώμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και άλλαξαν απόψεις και παρατάξεις “σαν τα πουκάμισα”, δείχνοντας έτσι το πόσο ίδιοι είναι τελικά. Τόσο έντονο είναι αυτό, που οι ψηφοφόροι κινδυνεύουν να μπερδευτούν, όταν μάλιστα  έχουν μεταπηδήσει, δυο και τρεις φορές, παρατάξεις. Το αλισβερίσι “πάει και έρχεται”, χωρίς ηθικούς φραγμούς, ξεχνώντας δήθεν τις κομματικές τους καταβολές, λέγοντας ότι είναι «ανεξάρτητοι».

Είναι αυτονόητο πως στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, είναι θεμιτή η κριτική όλων των υποψηφίων παρατάξεων-συνδυασμών και η προβολή των προγραμμάτων τους.

Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι να λένε ανακρίβειες και να έχουν “ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα” και όποιον πάρει ο χάρος, είναι διαφορετικό. Ιδιαίτερα δε από έναν πρώην Δήμαρχο δεν επιτρέπονται αυτά. Αναφέρομαι στον κ. Βλάχο, ο οποίος  έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη, είτε με άρθρα του, είτε με την προεκλογική εφημερίδα του, είτε μέσα από την ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί, τόσο τη δική του, όσο και σε άλλες στις οποίες είναι διαχειριστής. O κ. Βλάχος ανέλαβε να μας «σώσει», αλλά μόνο σαν Δήμαρχος. Σαν Δημοτικός Σύμβουλος δεν καταδέχεται. Το απέδειξε το 2011-2014, όταν απουσίαζε από το 40% των Δημοτικών Συμβουλίων. Ο κ. Βλάχος σ’ όλη του την πολιτική ζωή, στήριξε την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα δε σαν Δήμαρχος, “έδωσε τα ρέστα του”. Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις στον Δήμο Πετρούπολης, τα έκανε πράξη. Βέβαια, οι ομοϊδεάτες του στον Σύριζα -αφού τους έκανε τη βρώμικη δουλειά- τον «πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα”- ψάχνοντας τώρα να βρει, ως “χαμαιλέων”, νέα πολιτική στέγη.

Όταν το 2003, ο κύριος Βλάχος ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου, βρήκε έναν Δήμο με λυμένα τα περισσότερα προβλήματα και δρομολογημένα τα υπόλοιπα από τη Διοίκηση του Γιώργου Γιώγου.

Βρήκε μία πόλη, που οι γειτονικοί μας Δήμοι ήθελαν να γίνουν, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν «σαν την Πετρούπολη». Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που έπαιρναν τότε οι Δήμοι ήταν τρεις φορές περισσότερα απ’ ότι παίρνουμε εμείς από το 2011 μέχρι σήμερα (1 δις το χρόνο έπαιρναν μόνο για έργα!!!), παρόλα αυτά ο κύριος Βλάχος κατάφερε στα οχτώ χαμένα χρόνια, να φέρει την πόλη μας πολύ πίσω. Ενώ οι γειτονικοί μας Δήμοι προχώρησαν ορισμένα πράγματα (κατασκεύασαν  παιδικούς σταθμούς, γήπεδα, σχολεία, παιδικές χαρές, κ.λ.π.), ο κύριος Βλάχος έκανε καμία υποδομή. Ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη δεν έβαλε. Χρεωκόπησε τη Δημοτική επιχείρηση (Δ.Ε.Π.Π.Α.Π), άφησε μισά τα σχολεία (3Ο & 6Ο Δημοτικό), έπαιρνε πρώτος τα προγράμματα stage για εργαζόμενους με 300 ευρώ (μισό ένσημο, μισή ζωή), αρνήθηκε την πρόσληψη 50 εργαζομένων που ήταν στο νόμο Παυλόπουλου, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  δεν ολοκλήρωσε  το Εθνικό Στάδιο, άφησε και πέρασαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, χωρίς η πόλη μας να πάρει ούτε ένα ευρώ!!! Να μην αναφέρω το καθεστώς της αδιαφάνειας και της αντιδημοκρατικότητας που υπήρχε και που ακόμα και οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, καταγγέλανε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΠΟ ΤΟ 2002-2010 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ :

 

  • Ούτε μία σχολική στέγη (κόψατε κορδέλες στα ήδη έτοιμα από τον κο Γιώγο), ενώ εμείς φτιάξαμε το 18ο Νηπιαγωγείο, το 13ο είναι στα μπετά, ολοκληρώσαμε το 3ο και 6ο Δημοτικό καταργώντας το αίσχος να λειτουργεί το σχολείο πρωί-απόγευμα. Παρεμβήκαμε σε όλες τις σχολικές μονάδες.
  • Ούτε ένα νέο γήπεδο, ενώ εμείς κάναμε άλλα τέσσερα γήπεδα (δύο γήπεδα 5×5 και δύο νέα του τένις). Ταυτόχρονα, διεκδικώντας χρήματα από Υπουργεία-Ε.Ε. & Περιφέρεια, αναβαθμίσαμε τα υπάρχοντα κλειστά και ανοιχτά, καθώς και το κολυμβητήριο. Απαιτήσαμε και πήραμε από τις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) 880.000 ευρώ, φτιάχνοντας όλα τα γήπεδα σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια).
  • Ούτε μία καινούρια παιδική χαρά!!! ενώ εμείς τις αναβαθμίσαμε -και συνεχίζουμε- διεκδικώντας και παίρνοντας χρήματα από την Περιφέρεια και το Πράσινο Ταμείο
  • Ούτε έναν ιδιόκτητο παιδικό σταθμό!!! ενώ εμείς κάναμε τον πρώτο ιδιόκτητο στην οδό Αναπαύσεως, ολοκληρώνεται ο δεύτερος στην οδό Θράκης και έχει προγραμματιστεί και ο τρίτος ιδιόκτητος στην Αγία Τριάδα, στο οικόπεδο του Κανελλόπουλου, που έχουμε αγοράσει.
  • Δημοτικά ιατρεία δεν υπήρχαν (βγάλατε και χαλασμένο ασθενοφόρο σε εθνική επέτειο 25η Μαρτίου για φιγούρα), ενώ εμείς αναβαθμίσαμε την Κοινωνική Υπηρεσία σε όλα τα επίπεδα, από το κοινωνικό παντοπωλείο μέχρι το κοινωνικό φαρμακείο, με υποδομές-προσωπικό, έτσι ώστε σήμερα να εξυπηρετούνται πάνω από 1500 ωφελούμενοι.
  • Το ΙΚΑ έγινε επί εποχής Γιώργου Γιώγου και Δημοκρατικής Συνεργασίας!

Να αναφέρω ακόμα, την ανάπλαση του καμινιού, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην πόλη μας (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ), που σε ένα μήνα ο εργολάβος ξεκινά τις εργασίες. Ένα έργο που πάλεψαν όλοι οι κομμουνιστές Δήμαρχοι και που υλοποιεί ο ΑΣΔΑ. Αλήθεια 8 χρόνια Δήμαρχος, δεν γνωρίζει ότι Δημαρχείο δεν μπορεί να γίνει στον Βοτανικό κήπο, αφού πρόκειται για Άλσος εντός σχεδίου πόλης ;

Ας σταματήσετε, λοιπόν, τα ψέματα για έργα που δεν είναι δικά σας, για υπηρεσίες που με την πολιτική σας συρρικνώσατε. Ότι σας έλεγαν οι κυβερνήσεις, ερχόσασταν πρώτος να τα εφαρμόσετε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δήμαρχοι Θωμάς Κοτσαμπάς και Βαγγέλης Σίμος, παρά τα αντιδραστικά νομικά πλαίσια (Κλεισθένης, Καλλικράτης), παρά την καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια, παρά την υποχρηματοδότηση, που φτάνει στο 65%!!! κάναμε ένα έργο που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και που αναλυτικά το έχετε δει στον Απολογισμό του Δήμου προς τους Δημότες.

Είχατε μετατρέψει το “οικοδόμημα” Δήμος σε ανταποδοτική μηχανή, με συνδρομές στις δράσεις που εμείς καταργήσαμε, με τροφεία στους παιδικούς σταθμούς που σήμερα κανένας γονιός δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ, με τη λογική σας να λέει: έχεις  χρήματα; Συμμετέχεις. Δεν έχεις; Δεν παίρνεις μέρος στις δράσεις του Δήμου. Φτάσατε, μάλιστα, στο σημείο να ζητάτε να έρθει ο ΕΝΦΙΑ, αυτό το χαράτσι, στους Δήμους. Γιατί; Για να προχωρήσει ο Δήμος σε κατασχέσεις; Αυτό είναι το όραμά σας για την πόλη μας, αντί να ζητάτε να καταργηθεί;

Για κάτι που οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που συμμετέχουν στη Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε περήφανοι, είναι, κυρίως γιατί δεν είπαμε σε κανέναν ψέματα. Τους κοιτάμε στα μάτια, περήφανοι που σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ήμασταν δίπλα τους, τους δώσαμε χέρι βοηθείας, για να σηκωθούν όρθιοι και να παλέψουμε όλοι μαζί, γι’ αυτά που δικαιούται η λαϊκή οικογένεια. Είμαστε περήφανοι που διαχειριστήκαμε με τιμιότητα τα χρήματα των συμπολιτών μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ήμασταν και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια σε κυβέρνηση-περιφέρεια-καταπατητές και σ’ όποιον επιβουλεύεται τα δίκια των συμπολιτών μας. Η Πετρούπολη είναι μια πόλη με ιστορία, με αγωνιστικές παραδόσεις. Οι αγωνιστές κομμουνιστές Δήμαρχοι Παξιμαδάς,  Γιώγος, Κοτσαμπάς,  Σίμος, συνέβαλαν τα μέγιστα για να γίνει η Πετρούπολη ένα προάστιο που το ζηλεύουν πολλοί. Όποια “πέτρα και αν σηκώσεις” θα βρεις τη σφραγίδα των κομμουνιστών Δημάρχων και των συνεργατών τους για μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη στο μπόι των ονείρων μας.

Γιατί εμείς δε βολευόμαστε με τα λίγα!!!

Γιατί εμείς τα θέλουμε όλα!!! για τους εργαζομένους και για τα λαϊκά στρώματα!!!

Γιατί στην Πετρούπολη δεν χωράνε πειράματα.

Τα δοκίμασαν και απέτυχαν!!!

Γιατί η Πετρούπολη έχει Δήμαρχο!!!

Τον Βαγγέλη Σίμο!!! Και αυτόν θα εκλέξει ξανά!!!

 

 

Θανάσης Φιλίππου

                                                            Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                               Πετρούπολης