Home Πετρούπολη ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ : Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ : Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ : Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Νέος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης ορίστηκε ο Θοδωρής Λάππας, επικεφαλής της παράταξης Πετρούπολη Μαζί.Την αναγγελία έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος.

 

 

Κατά συνέπεια η στη συνδιοίκηση  ΑΔΕΚ – Πετρούπολη Ψηλά, προστέθηκε και η παράταξη Πετρούπολη Μαζί όπου και οι τρεις παρατάξεις μαζί αριθμούν 13 έδρες.

Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τον διορισμό του κ. Λάππα λέγωντας: Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Λάππας συνεργάζεται με τη διοίκηση του Δήμου για την πρόοδο του έργου στην Πετρούπολη. Πιστεύω ότι η συμμετοχή του θα προσδώσει την εμπειρία και τη γνώση που έχει τόσα χρόνια ως αυτοδιοικητικός, αλλά και την ορμή του ώστε πραγματικά η Πετρούπολη να αποκτήσει αυτό που όλοι επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο. Θα συνεισφέρει κι αυτός σ’ αυτή την προσπάθεια, είμαστε  ευτυχείς που είναι μαζί μας και πιστεύουμε ότι ισχυροποιείται έτσι η διοίκηση.

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑ

Ο νέος αντιδήμαρχος Θοδωρής Λάππας στο δικό του χαιρετισμό τόνισε: «Η παράταξη «Πετρούπολη μαζί» με πυξίδα τις προοδευτικές αρχές της, στη λογική της συναντίληψης, της αντιπροσωπευτικότητας και της συμμετοχής στη βάση μιας πραγματικής προγραμματικής σύγκλισης, συναρτά τις δικές της πολιτικές δυνάμεις στη διοίκηση του δήμου μας.

Με εντιμότητα και συνέπεια στην πορεία που έχουμε χαράξει από το 2014 μέχρι σήμερα, δίχως καμία απόκλιση, με απόλυτη διαφάνεια με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα θεωρούμε ότι μπορούμε να συνδέσουμε, να συνθέσουμε και να συμβάλλουμε στην προώθηση μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης.

Ο δρόμος της συμμετοχής και της ευθύνης είναι σαφώς πιο δύσκολος από εκείνον της στείρας άρνησης και της μόνιμης διαμαρτυρίας. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε παρόντες, με τις προγραμματικές μας προτάσεις και την παραταξιακή μας αυτονομία, τηρουμένων των αναλογιών και των συσχετισμών δυνάμεων με δεδομένη την λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών. Με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό στους θεσμούς αποδεχόμαστε την πρό(σ)κληση του κ. Δημάρχου Πετρούπολης να συμμετάσχουμε στην διοίκηση του Δήμου με σκοπό να εργαστούμε για την προοπτική, την εξέλιξη και την βελτίωση της ζωής μας ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολλών.

Η πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να πολλαπλασιάσουμε το κοινωνικό πρόσημο για να απελευθερωθούν δημιουργικά όλες οι δυνάμεις που διαθέτουν το κατάλληλο γνωστικό αντικείμενο και να αφήσουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές της Πετρούπολης.

 

ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Από την πλευρά της συνδιοίκησης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας,  καλωσόρισε στη διοίκηση τον κ. Λάππα, την κ. Αγγελοπούλου και τον κ. Κυριάκο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με τη βοήθειά τους θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διακυβέρνησης που είναι πολύ σημαντικό για την περίοδο που διανύουμε». Το νέο αντιδήμαρχο καλωσόρισε και ο αντιπρόεδρος (προεδρεύων στη συνεδρίαση) του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Συλλιγνάκης.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σίμος επισήμανε πως η επιλογή του Δημάρχου στο πρόσωπο του κ. Λάππα δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Τα όποια ξεσπάσματα αντιπολίτευσης στο παρελθόν δεν αλλάζει την ουσία.

Απαξιωτικός προς τον ορισμό του Θοδωρή Λάππα ως νέου Αντιδημάρχου ήταν ο Δημήτρης Ταλιούρας, επικεφαλής της ΔΑΚ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: Μετά την αναγγελία του κ. Δημάρχου, ως παράταξη για λόγους που σχετίζονται με την ηθική τάξη θεωρούμε την επιλογή αυτή ως μη λεχθείσα.

 

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδημαρχία του κ. Λάππα είναι άμισθη και δεν δικαιούται οποιαδήποτε άλλη οικονομική απολαβή.

Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στον κ. Λάππα είναι:

  • Η διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και γενικότερα τις αρμοδιότητες του Αυτοτελούς τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης.
  • Οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Οργάνωσης.
  • Η συνολική εποπτεία της λειτουργίας της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.

Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του κ. Λάππα τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος.