Home Δυτική αθήνα ΘΟΔ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΦΑΒΙΕΡΟΥ
ΘΟΔ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΦΑΒΙΕΡΟΥ

ΘΟΔ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΦΑΒΙΕΡΟΥ

0
0

Τη δική του πρόταση όσον αφορά την αλλαγή στις κυκλοφοριακές συνθήκες στο κέντρο του Χαϊδαρίου, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση  Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

 

Αναφερόμενος στην ανάπλαση της οδού Φαβιέρου ο κ Σπηλιόπουλος έκανε λόγο για την απουσία ποδηλατόδρομου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για την διαμόρφωση της οδού Φαβιέρου στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης αναρωτιέμαι τι σχεδιασμός είναι αυτός, στον οποίο δεν προβλέπεται σήμανση για ποδηλάτες / ποδηλατόδρομο, παρά το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση μελέτης για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), όπου στο ερώτημα “τι είδους πόλη θέλουμε”, η χρήση του ποδήλατου έχει ιδιαίτερη σημασία.

Να σας πω για παράδειγμα, σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου, τούτο: Αν ο Δήμος στη στάση Μετρό Αγία Μαρίνα διαθέσει ποδήλατα δωρεάν για κίνηση στην πόλη του Χαϊδαρίου (υπάρχει η τεχνολογική λύση, όπως Στοκχόλμη) τότε θα μειωθεί η κίνηση αυτοκινήτων άρα και η ζήτηση για θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο, άρα θα υπάρχει περισσότερος χώρος στους λοιπούς χρήστες του κέντρου, άρα και περισσότερη ασφάλεια στις κινήσεις και βεβαίως λιγότερη ρύπανση.

Επομένως είναι απαραίτητο στην εν λόγω μελέτη να υπάρξει πρόβλεψη για σήμανση λωρίδων για ποδήλατα, οι οποίες μπορούν βεβαίως να είναι ενσωματωμένες στις λωρίδες αυτοκινήτων με προτεραιότητα στα ποδήλατα (άρα και μικρότερες ταχύτητες εντός της πόλης). Η επανάσταση θέλει τρόπο, ο οποίος απαιτεί γνώση αλλά και διάθεση».