Home Πετρούπολη Θ. Λάππας: Στοπ στη Φυλή! Δεν θα υποβαθμίσουμε κι άλλο τις ζωές μας!
Θ. Λάππας: Στοπ στη Φυλή! Δεν θα υποβαθμίσουμε κι άλλο τις ζωές μας!

Θ. Λάππας: Στοπ στη Φυλή! Δεν θα υποβαθμίσουμε κι άλλο τις ζωές μας!

0
0

Στην πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση για το κλείσιμο της Φυλής που διοργάνωσε το Δυτικό Μέτωπο ενεργή συμμετοχή είχε και η δημοτική παράταξη “Πετρούπολη Μαζί” με τον επικεφαλής της Θοδωρή Λάππα και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κυριάκο.

Η μοναδική δημοτική παράταξη που συμμετείχε με το δικό της σταντ και με ενημερωτικό υλικό για την υπόθεση του ΧΥΤΑ. Με τον Θοδωρή Λάππα μιλήσαμε μετά το τέλος της εκδήλωσης για την υπόθεση της Φυλής και της επικείμενη επέκτασή της σε τρία ανενεργά λατομεία.

– Δώστε μας μία εικόνα της σημερινής κατάστασης σχετικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα η Δυτική Αθήνα είναι περιοχές που για δεκαετίες υποδέχονται τα σκουπίδια ολόκληρου του νομού επιβαρύνοντας την υγεία και μειώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, που αντιμετωπίζονται σαν κάτοικοι τρίτης κατηγορίας.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η μόλυνση του περιβάλλοντος.
Μετά από σκληρούς αγώνες έχουν δοθεί κατά καιρούς υποσχέσεις από τις πολιτικές αρχές οι οποίες όμως αποδείχθηκαν υποκριτικές! Αντ’ αυτού ο ΧΥΤΑ Φυλής αναμένεται να επεκταθεί και να μεγαλώσει.

– Όταν λέτε να επεκταθεί, πως θα γίνει αυτό;

Τρία ανενεργά λατομεία στα Δυτικά και πάλι θα αποτελέσουν την προμετωπίδα της επέκτασης. Πρόκειται για τα λατομεία Μουσαμά στα Άνω Λιόσια και τα λατομεία Μελετάνι και ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα που φωτογραφίζονται ως αποκλειστικοί χώροι υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων.

– Ποια πιστεύεται ότι θα πρέπει να είναι η αντίδραση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας;

Η πλειοψηφία των δήμων της Αττικής θεωρούν αυτονόητο ότι θα πρέπει να δεχόμαστε τα σκουπίδια τους έναντι των αντισταθμιστικών εισφορών. Να πουλήσουμε τη ζωή μας για μερικά αργύρια. Να φαρμακώσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τη συνταγή αυτή δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε.

– Ποιες πιστεύεται ότι πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις μας;

Κατ’ αρχάς πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο πέραν των κομματικών μας σχέσεων και μετά να διεκδικήσουμε

– Δίκαιη και ισόρροπη κατανομή σε όλες τις περιοχές, των βαρών της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας της Αττικής.

– Να δοθεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό και στη χρηματοδότηση στις δημοτικές ή διαδημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών υλικών.

– Να εξαιρεθεί η Δυτική Αττική από τους υποψήφιους χώρους εγκατάστασης νέων υποδομών διαχείρισης και τάσης αστικών απορριμμάτων ή επικίνδυνων αποβλήτων στο πλαίσιο αυτό να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για νέες υποδομές στα λατομεία Μουσαμά, Μελετένι και Τιτάν.

– Να ξεκινήσει η διαδικασία κλεισίματος του ΧΥΤΑ της Φυλής και να δρομολογηθεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.