Home Πετρούπολη Θ. ΛΑΠΠΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Θ. ΛΑΠΠΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θ. ΛΑΠΠΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

0
0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΔΩΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

 

Για νέο σχεδιασμό από συγκοινωνιολόγους, ώστε να ανακουφιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, για την ανέγερση δημαρχείου στο Βοτανικό Κήπο, για την δημιουργία εμπορικού κέντρου, για αναδιάρθρωση του προσωπικού του δήμου, και για πολλά ακόμη μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης Θοδωρής Λάππας, επικεφαλής της Πετρούπολη Μαζί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο 9/2 στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Δημήτρη Ταλιούρα, επικεφαλή της ΔΑΚ, όπου έκανε ανοιχτή πρόταση για συνεργασία προς τον κ. Λάππα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Πετρούπολη Μαζί αναφέρει:

«Η δημοτική παράταξη Πετρούπολη μαζί  με μια πρωτόγνωρη και εξωστρεφή κίνηση προχώρησε σε διαδραστική συνέντευξη Τύπου κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν μέσω διαδικτύου και  οι πολίτες, με κύριο στόχο την ανάδειξη και δημιουργία μιας εναλλακτικής πρότασης για τη διοίκηση του Δήμου.

Με συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις καταθέσαμε το δικό μας σχέδιο  για μια σύγχρονη, έξυπνη και λειτουργική πόλη που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες.

Με κατεύθυνση τις δομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται για την πλήρη αναδιαμόρφωση του Δήμου και με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους.

Με την καλύτερη δυνατή διεκδίκηση κεφαλαίων και προγραμμάτων από την κεντρική εξουσία επιδιώκουμε να ορίσουμε τους άξονες για μια δημιουργική και αποτελεσματική διοίκηση.

Η δίκαιη ανάπτυξη για την πόλη μας είναι ζητούμενο και η πολιτική αλλαγή είναι η πυξίδα που θα μας οδηγήσει εκεί, για να δώσουμε επιτέλους στο δημότη ελπίδα και βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Απευθύνουμε πρόταση συνεργασίας με προγραμματική σύγκληση,  επιδιώκουμε τη σύνθεση, τη συνεννόηση και την καλύτερη δυνατή προοπτική που στοχεύει σε μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία που θα αφορά στο μέλλον της πόλης μας.

Χαιρετίζουμε την παρουσία του επικεφαλής της ΔΑΚ κ. Δημήτρη Ταλιούρα στην συνέντευξη και την τοποθέτησή του επί των θέσεων που παρουσιάστηκαν.

Για την παράταξη μας ο διάλογος παραμένει ανοιχτός και η συνεννόηση απαραίτητη για την  προοπτική της πόλης και των δημοτών.

Η εποχή μας επιβάλλει να πάμε εκεί που γεννιέται η ελπίδα, εκεί που ο πολίτης θα αισθάνεται κάθε μέρα πολίτης σε μια δυναμική πόλη που μεγαλώνει, διευρύνεται και αλλάζει.

Για μας το δίλημμα στασιμότητα ή ανάπτυξη έχει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Προχωράμε μαζί, Δημιουργούμε μαζί, Πετρούπολη μαζί».

 

LIVESTREAMING μετάδοση

Σε μία συμβολική αλλά και πρωτοπόρα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο κίνηση ο κ. Λάππας προχώρησε σε ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης Τύπου μέσω του internet, θέλοντας να δείξει ότι είναι αναγκαία στη σημερινή εποχή η χρήση των social media, και όλων των εργαλείων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία ώστε να ενημερωθεί αλλά και να παρέμβει ο πολίτης!

Επιγραμματικά ο κ. Λάππας τοποθετήθηκε για τα κυριότερα προβλήματα της πόλης τονίζοντας όσα χρήματα και αν εξοικονομηθούν από την πολιτεία ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για τη δημιουργία μίας σύγχρονης πόλης.

Επισήμανε πως η λύση για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας και του επίδοξους καταπατητές θα δοθεί μόνο μέσω της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Τριάδας.

 

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για τη σχολική στέγη είπε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την ανοικοδόμηση δύο σχολικών συγκροτημάτων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και ακόμη ένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και πως πρέπει να μην υπάρχουν νήπια και βρέφη που μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Για τους αθλητικούς χώρους τόνισε πως πρέπει να γίνει η εκμετάλλευση όλων των δομών και χώρων του δήμου ώστε να  υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων.

 

Για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πρότεινε την ενεργοποίηση του ΑΣΔΑ και να δοθεί λύση σε ένα κοινό διαδημοτικό πρόβλημα.

 

Για την ανέγερση του δημαρχείου είπε ότι διαφωνεί με τη χωροθέτηση που έχει γίνει στο Καμίνι και επισήμανε πως η δική του πρόταση είναι να γίνει σε κεντρικό σημείο της πόλης που η πρόσβαση θα είναι εύκολη και το οριοθέτησε στο χώρο του Βοτανικού Κήπου.

 

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων υποστήριξε ότι χρειάζεται ένας νέος τρόπος με την άμεση συμβολή της περιφερειας , ενώ επισήμανε πως πρέπει άμεσα να κλείσει η χωματερή της Φυλής.

Για το νέο εκλογικό νόμο επισήμανε πως ο νέος δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα πρέπει οι δυνάμεις που θα συνθέτουν το ΔΣ να εργαστούν προς το συμφέρον και μόνο της πόλης.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΟΥΡΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της ΔΑΚ  Δημήτρης Ταλιούρας με τους συνεργάτες του παρευρέθηκε και παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου παρεμβαίνοντας στο τέλος αυτής. Ο κ. Ταλιούρας τόνισε ότι υπάρχει διάθεση από μέρους του για  ενότητα, συνεργασία και διαβούλευση με την παράταξη του κ. Λάππα με σκοπό να υπάρξει σύγκλιση ώστε να αλλάξει σελίδα η Πετρούπολη.