Home Πετρούπολη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής ο δήμος Πετρούπολης συνεχίζει για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία δύο επιτυχημένων δράσεων, τους Καλοκαιρινούς Παιδότοπους και τις Καλοκαιρινές Αθλοπαιδιές.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ 2019

Ο δήμος Πετρούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Παιδοτόπων, σε μια προσπάθεια να παρέχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες της Πετρούπολης, η Δημοτική αρχή στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός, προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό δωρεάν.

– Απευθύνεται στους κατοίκους της Πετρούπολης.

– Η διάρκειά του είναι 5 εβδομάδες: από 18 Ιουνίου έως και 19 Ιουλίου 2019, από τις 7.30 έως τις 15.30.

– Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Δήμο Πετρούπολης για ένατη συνεχή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος για τους ωφελούμενους.

– Θα λειτουργήσει σε τρία (3) σχολεία της πόλης μας, 4ο, 9ο, και 10ο Δημοτικά Σχολεία και θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 έως και 2013.

– Υπεύθυνοι θα είναι παιδαγωγοί και καθηγητές ειδικοτήτων σε ομάδες 25 παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους.

– Σε περίπτωση που η συμμετοχή ξεπεράσει τον μέγιστο αριθμό ωφελούμενων παιδιών, τότε θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς ή ο ένας γονέας, σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας.

 

Για την εγγραφή θα βρείτε την φόρμα αίτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου ή θα την παραλάβετε από τα σχολεία των παιδιών σας, την οποία αφού συμπληρώσετε, θα την καταθέσετε με τους παρακάτω τρόπους:

 

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, εκτός από το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία.

Αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά, θα γίνονται δεκτές:

  1. Σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, επί της οδού Κρήτης 2, για το διάστημα από 04/06/2019 έως και 10/06/2019, από 9:00 – 13:00, στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης.

ή

  1. Ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:paideias_koin.pronoias@petroupoli.gov.gr. ΠΡΟΣΟΧΗ όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι σαρωμένα (scanner).

 

Απαραίτητα Συνοδευτικά έγγραφα:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία).
  2. Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων, ή του ενός σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ή μισθοδοσία τελευταίας περιόδου.
  3. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ, που θα αποδεικνύει ότι η οικογένεια κατοικεί στον Δήμο Πετρούπολης.
  4. Επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την μονογονεϊκή οικογένεια (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας).
  5. Βεβαίωση γιατρού για δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού σε αθλητικές δραστηριότητες.

 

ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ 2019

 

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ», που διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πετρούπολης.

H πρωτοβουλία μας αυτή πραγματοποιείται με σκοπό τα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτή την ανάγκη μέχρι την ανάπαυλα του καλοκαιριού.

Στόχος μας, είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα, η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, του υγιούς συναγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γεμάτο με παιχνίδια κοινωνικοποίησης και ομαδικού πνεύματος, μέσω της άσκησης και ταυτόχρονα της υγιούς απασχόλησης.

 

Απευθύνεται σε παιδιά της Πετρούπολης που έχουν γεννηθεί από το 2007 έως και το 2013 και θα λειτουργήσει σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, με κέντρο το κλειστό γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς», από 08:00 έως 14:00. Οι μετακινήσεις εκτός γυμναστηρίου θα πραγματοποιούνται με πούλμαν.

 

Θα πραγματοποιηθούν ΤΡΕΙΣ (3)  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ:

 

Από 18 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου 2019

Από 1 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου 2019

Από 15 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2019

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αθλήματα, όπως κολύμβηση, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, κλπ.

Στα παιδιά θα παρέχεται το δεκατιανό (σάντουιτς και χυμός) και θα δοθούν και δύο μπλουζάκια (t- shirts).

 

Δικαιολογητικά συμμετοχής:

– αίτηση εγγραφής.

– πιστοποιητικό γέννησης.

– βεβαίωση εργοδότη ότι οι γονείς (ή ο γονέας) εργάζονται.

– λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ, που να πιστοποιεί τη διεύθυνση κατοικίας.

– φωτογραφία του παιδιού.

– ιατρική βεβαίωση, για γυμναστική και κολυμβητήριο.

 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο κλειστό γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς», από την Τρίτη 04/06/2019 έως την Δευτέρα 10/06/2019, κατά τις ώρες: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

Τηλ επικοινωνίας 210 5054860, 210 5062961.

 

Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων, οι εγγραφές και η πληρωμή των περιόδων των συμμετεχόντων παιδιών θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς», από Τρίτη 11/06/2019 έως Παρασκευή 14/06/2019 και ώρες 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

Το κόστος ανά παιδί για μία περίοδο είναι 60€. Για δύο περιόδους είναι 100€, ενώ και για τις τρεις περιόδους είναι 140€.

Το κόστος για δύο παιδιά είναι 100€ για μία περίοδο. Για δύο περιόδους είναι 170€ και για τις τρεις περιόδους 240€.

Το κόστος για τρία παιδιά είναι 140 για μία περίοδο. Για δύο περιόδους είναι 210€, ενώ και για τις τρεις περιόδους είναι 260€.