Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

0
0

Μαζί για μια νέα αρχή, να πάμε συσπειρωμένοι, μπροστά, να πετάξουμε ψηλά, να γίνουμε ενεργοί πολίτες, έτσι ανυπότακτα και ριζοσπαστικά, για την ανανέωση για την Πετρούπολη!

Αρχίζει το ματς, γεμίσαν οι δρόμοι,

η ώρα ζυγώνει αρχίζει το ματς.

Αρχίζει το ματς ανοίγουν οι κάλπες

τρεχάτε, κι αρχίζει το ματς.

Πωπω γουστάρω να βλέπω πανό,

να βλέπω σταυρούς με μπλε στυλό.

Πως μας ενώνει και πως μας δονεί

του νέου δημάρχου η φωνή!!!

 

Καλό ε,  σ’ έφαγα Λουκιανέ!!! Κελαηδόνης αυτός ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ εγώ!

Το ζητήσατε, το απαιτήσατε και εγώ ο μέγας πετεινός δεν σας χαλάω χατίρι. Δικό σας λοιπόν το προεκλογικό ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!

Τι γίνεται καλά μου κοτοπουλάκια! Συλλογικές κουζίνες, πατατάκια, τυροπιτάκια, κρακεράκια, καραμελίτσες…

Πείνα έχει πέσει λέμε, στο τζάμπα τη βγάζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η ρουφιάνα  η κρίση έχει φέρει τα πάνω-κάτω… Τι ζούμε!

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αντιστέκεται! Σουβλάκια με το κιλό μοίρασε το Σάββατο 25ης Μαρτίου και Βενιζέλου γωνία. Τσίκνισε όλη η Πετρούπολη… Ακόμη και σε αυτό αντίθετη είναι με του άλλους! Λιτότητα οι άλλοι, να τσιτσιρίζει το χοιρινό στα κάρβουνα εμείς!!!

Άλλο ένα τέτοιο τσιμπούσι να κάνει ο Σίμος τον βλέπω με διψήφια διαφορά από τους άλλους!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Στην άλλη γωνία ο Ταλιούρας έστησε γλέντι, Μπουζούκι και έξω καρδιά οι υποψήφιοι της ΔΑΚ και οι υποστηρικτές της. Μόνο τον άμοιρο φρουρό στο ΑΤ Πετρούπολης σκεφτόμουν που ήθελε να ρίξει τις ζεμπεκιές του, αλλά ως άλλος τσολιάς στο Σύνταγμα δεν κουνήθηκε! Μαρτύριο πραγματικό…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και μια και το φερε η κουβέντα, το πραγματικό μαρτύριο το πέρασαν στο περίπτερο του Λάππα! Διατήρησαν ευρωπαϊκό προφίλ, ξερογλύφονταν λόγω της τσίκνας, σιγοτραγουδούσαν για αντιπερισπασμό  το «θα το μεθύσουμε τον ήλιο», αλλά στο τέλος όλοι κατέληξαν στα σουβλατζίδικα…

Όχι τίποτα άλλο είχαν τελειώσει και οι καραμελίτσες του Τάσου να κόψουν λίγο τη λιγούρα…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Την προηγούμενη ημέρα είχε συλλογική κουζίνα ο Μπουσούνης! Και εκεί που κάποιοι ετοιμάζονταν να γευθούν κάτι από γεμιστά αλά Φωτίου, βολεύθηκαν με τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια από το σούπερ μάρκετ… Ήταν συλλογικό το ψήσιμο!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Debate ακούγαμε, debate δεν είδαμε τελικά… Τώρα τι και πως και γιατί δεν έγινε, οι απόψεις διίστανται… Οι απόντες καρφώνουν το δήμαρχο ότι και καλά τους την έσκασε. Τους είπε ότι δεν θα πάει, αλλά τελικά πήγε… Και εντάξει στη Νέα Αρχή ας πούμε που έχουν τα γραφεία στην Εθνικής Αντιστάσεως, είδαν το Σίμο να πηγαίνει “κρυφά” για το debate την ψυλλιαστήκανε και τσουπ προλάβαν! Αν και ο επικεφαλής της το είχε δηλώσει ότι ο ίδιος θα ήταν παρών από τις 7 το απόγευμα!

Δεν μπορεί λοιπόν μία νέα και ας πούμε άπειρη παράταξη να είναι υποψιασμένη και έμπειρες παρατάξεις όπως του Βλάχου, του Ταλιούρα και του Σκαλιστήρα να πατάνε την μπανανόφλουδα…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Γιορτή της Νεολαίας διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαΐου η Μητρόπολη Ιλίου με χορούς, τραγούδια και θεατρικά και άλλα δρώμενα και ήταν άκρως επιτυχημένη. Έδωσαν το παρών όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που «στηρίζουν» το έργο της Εκκλησίας ενώ πλήθος δημοτικών συμβούλων κατέκλυσε τις εξέδρες.
Μόνοι «άπιστοι», αλλά πιστοί στα πιστεύω τους και στις θέσεις τους ο Παναγιώτης Σαμοθρακίτης και η Ανυποτάκτη Πετρούπολη!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Βγήκε και το απουσιολόγιο του Δημοτικού Συμβουλίου στη φόρα. Σύμφωνα λοιπόν με τις απουσίες, ο πιο καλός ο μαθητής ήταν ο Θοδωρής Λάππας που απουσίασε μόλις σε οκτώ συνεδριάσεις, ενώ δεύτερος καλύτερος ο Νίκος ο Σακούτης που είχε 12 απουσίες. Χειρότεροι αναδείχθηκαν οι Θανάσης Σκαλιστήρας που είχε 42 απουσίες και ο Δημήτρης Ταλιούρας που δεν προσήλθε σε 43 (πολλές σα να μου φαίνονται!)… Σε σύνολο 83 συνεδριάσεων!
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη “Πετρούπολη Μαζί” με τη σημείωση από κάτω «ο κύριος Βλάχος απουσιάζει 9 χρόνια από τα δρώμενα της πόλης». Αουτς!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Εντάξει τώρα ο κ. Ταλιούρας είχε και μία δικαιολογία για τις απουσίες ή τις έγκαιρης προσέλευσης. Ότι έβαζαν τις συνεδριάσεις τις ημέρες που είχε ιατρείο! Τι να έκανε δηλαδή να το κλείσει… Ε, όχι ντε!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αρχίζει ο χορός των προεκλογικών συγκεντρώσεων… Πρώτος το χορό το σέρνει ο Μάνος Συλλιγνάκης στην πλατεία Ηρώ όπου θα κάνει παράλληλα και την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Κάτι σαν γάμο και βαφτίσια μαζί δηλαδή! Τι, αν θα έχει και νταούλια μαζί; Τώρα τι ρωτάτε και εσείς… Γίνετε Κρητικός χωρίς λύρα, λαούτο και τσικουδιά! Δε γίνεται…

Την πλατεία Ηρώ διάλεξαν οι περισσότεροι συνδυασμοί. Την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 8 μ.μ. η Ανυπότακτη Πετρούπολη, την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 8 μ.μ. η Πετρούπολη Μαζί, την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 8 μ.μ. η ΡΑΚ και την Παρασκευή θα κλείσει τις προεκλογικές ομιλίες στην πλατεία Ηρώ η ΔΑΚ του Δημήτρη Ταλιούρα!

Την Στρογγυλή Πλατεία (ή πλατεία Ηρώων) θα χρησιμοποιήσει ο Βαγγέλης Σίμος για την κεντρική ομιλία του την Παρασκευή!

Τέλος ο Στέφανος Βλάχος και ο Θανάσης Σκαλιστήρας επέλεξαν να κάνουν τις προεκλογικές τους ομιλίες εκτός πλατειών!  Ο πρώην δήμαρχος θα μιλήσει την Πέμπτη στη γωνία Βάρναλη και 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα μάθαμε διαπαραταξιακά η προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πάνω στα πεζοδρόμια και δεν θα κλειστεί η κεντρική λεωφόρος, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και σταματήσουν ή αλλάξουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ και ο Θανάσης Σκαλιστήρας θα μιλήσει στο περίπτερο του στη γωνία 25ης Μαρτίου και Θεσσαλίας χωρίς να εμποδιστεί η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο της Πετρούπολης.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε για τη νέα δημοτική αρχή που θα αποφασίζει για μας και για το μέλλον αυτής της πόλης. Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν αξιόλογοι υποψήφιοι και πάνω από όλα νέοι άνθρωποι. Ας ψηφίσουμε τους καλύτερους, τους ικανότερους και τους φρέσκους! Συγκρατείστε τα πάθη σας και μην γίνεστε φορτικοί, καταπιεστικοί και αντιπαθητικοί! Από Δευτέρα να μπορούμε να λέμε πάλι καλημέρα! Είτε πάμε μαζί, ψηλά, ή μπροστά! Είτε πάμε συσπειρωμένα, ριζοσπαστικά ή ανανεωτικά! Είτε είμαστε ενεργοί ή ανυπότακτοι, είτε πάμε για μία νέα αρχή το τέλος να είναι καλό για όλους μας!