Home Δυτική αθήνα ΚΚΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΚΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΚΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

0
0

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε σχολείο του δήμου και τις δηλώσεις του περί υπευθυνότητας που πρέπει να δείξουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ των Αγίων Αναργύρων – Καματερού με ανακοίνωση τους θέλουν να ενημερώσουν τον κ. Μητσοτάκη για την πραγματική εικόνα των σχολείων της περιοχής.

 

Όπως αναλυτικά αναφέρουν στο δήμο που επέλεξε να σημάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα σε άλλα:

 

  • Πάνω από 18 τμήματα νηπιαγωγείων και πάνω από 20 τμήματα δημοτικών σχολείων έχουν περισσότερους από 20 μαθητές.
  • Λείπουν 14 εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη και είναι δεκάδες οι ώρες με κενά στα μαθήματα ειδικότητας.
  • Οι καθαρίστριες, μόνιμες και συμβασιούχες, είναι αυτή τη στιγμή 7 λιγότερες από πέρυσι που δεν υπήρχε πανδημία.
  • Η εκλεκτή της ΝΔ δημοτική αρχή λέει στους γονείς ότι από 10 Οκτώβρη (και βλέπουμε…) θα γίνουν δεκτά τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, την ίδια ώρα που «πανηγυρίζει» ότι κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός…!
  • Έχουμε σχολεία χτισμένα από το 1960, αλλά και σχολεία με μικρές αίθουσες σε υπόγεια, που είναι ακόμη πιο επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών σε συνθήκες πανδημίας.

Τέλος καλούν το λαό και τη νεολαία της περιοχής να μην αφήσει ώρα να πάει χαμένη. Τα σχολεία άνοιξαν και γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την εξασφάλιση 15 μαθητών/τάξη, να γίνουν προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών και νοσηλευτριών, να γίνει ολοκληρωμένος τεχνικός έλεγχος σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, να λειτουργήσουν ουσιαστικά τα ολοήμερα, τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, να αξιοποιηθούν κενές κατάλληλες αίθουσες κα να υπάρξει άμεσα προγραμματισμός για νέα κτίρια.

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ Α. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αιχμηρό σχόλιο για την τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων.

«Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη υπήρχε ρεπορτάζ για το άνοιγμα των σχολείων. Η δημοσιογράφος του σταθμού βρέθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και μας ενημέρωσε ότι: «Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα μικρά παιδιά. Όπως βλέπετε στα θρανία έχουν αντισηπτικά, ειδικά απολυμαντικά, παγούρια και χαρτομάντηλα». Άνευ σχολίου… Στο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις εκπαιδευτικών του σχολείου, μεταξύ αυτών και του διευθυντή του σχολείου Αναστ. Αθανασόπουλου. Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε: «Αναμένουμε να προμηθευτούμε τις μάσκες για τους μαθητές μας. Είναι πραγματικά παράξενο το συναίσθημα γιατί καλούμαστε να συμβιώσουμε με τους μαθητές μας σε συνθήκες απόστασης και αποστασιοποίησης ενώ το σχολείο είναι για να μας φέρνει πιο κοντά».

Ας πούμε ότι μέχρι εδώ θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει με τον κ. Αθανασόπουλο. Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε, με την επισήμανση ότι ο κ. Αθανασόπουλος εκτός από διευθυντής του 7ου Δημοτικού είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και του Συλλόγου Δασκάλων Αγίων Αναργύρων, ιδιότητες που τον …ακολουθούν όλη τη μέρα και την επιφύλαξη ότι αποδόθηκε στο ρεπορτάζ το σύνολο των λεγομένων του: Άραγε το μόνο πρόβλημα είναι η έλλειψη μασκών; Δε είναι ο συγχρωτισμός των μαθητών σε 25άρια τμήματα; Δεν είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό; Δεν είναι η ελλιπής καθαριότητα των σχολικών μονάδων;  Μόλις πριν από δυο μέρες η Ένωση Γονέων κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σειρά αιτημάτων (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, επαναλαμβανόμενα τεστ, πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού κ.α.) με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου μας. Αυτά δεν είναι θέματα που θα έπρεπε να αναδείξει ο κ. Αθανασόπουλος; Όταν όμως  η λογική  της δημοτικής αρχής για τα σχολεία είναι «θα κάνουμε ότι μας πει το υπουργείο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» (δήλωση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημάρχου Τσίρμπα, μέλος της ΝΔ όπως και ο κ. Αθανασόπουλος) μάλλον δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.»