Home Πετρούπολη ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10 ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

 

Κλιμακώνονται οι δράσεις κατά της επέκτασης της χωματερής στο δήμο Πετρούπολης με πορεία διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων Πετρούπολης την Κυριακή 13/10 το πρωί και με σύσκεψη δημοτικών παρατάξεων, φορέων συλλογικοτήτων και πολιτών στο Πνευματικό Κέντρο το βράδυ.

 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο μετά από κάλεσμα της δημοτικής αρχής αποφασίστηκε να υπάρχει κοινή γραμμή δράσης κατά της επέκτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης.

Από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης τέθηκε για μία κόμη φορά το ζήτημα περί Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Από πλευράς της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος επισήμανε την ανάγκη ανατροπής του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Αττικής και όποιας χρήσης για τον σκοπό αυτό του λατομείου Μουσαμά.

Ο Δημήτρης Ταλιούρας επικεφαλής της ΔΑΚ στην τοποθέτησή του είπε πως ο ίδιος και η παράταξή του θα είναι παρόντες σε όποια δράση και πρωτοβουλία πάρει ο δήμος για το κλείσιμο της χωματερής. Τόνισε πως η Δυτική Αθήνα έχει πληρώσει με το παραπάνω το τίμημά της όσον αφορά τα απορρίμματα και για αυτό θα πρέπει να κλείσει η χωματερή της Φυλής. Τέλος επισήμανε πως τα σχέδια μέχρι τώρα για την διαχείριση των απορριμμάτων εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους και τα οικονομικά συμφέροντά τους.

Από την πλευρά της «Πετρούπολη Μαζί» ο επικεφαλής Θοδωρής Λάππας μίλησε για την αναγκαιότητα πλέον της απομάκρυνσης της χωματερής από τη Δυτική Αθήνα και τον αποκλεισμό οποιαδήποτε χρήσης του λατομείου Μουσαμά ως χώρος υποδοχής απορριμμάτων.

Από την πλευρά των Ενεργών Πολιτών μίλησε ο Ευθύμιος Μπουρνάς ο οποίος τόνισε να αποκλειστεί το λατομείο Μουσαμά από χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, να κλείσει η χωματερή της Φυλής και να προχωρήσει άμεσα η αναδάσωση των δύο χώρων. Ενώ να αποκλειστεί κάθε σκέψη για καύση των σκουπιδιών.

Από την πλευρά της ΡΑΚ, μέσω του επικεφαλής της Νίκου Σκαούτη επισημάνθηκε για άλλη μία φορά ότι το πρόβλημα με τα απορρίμματα δεν είναι πρόβλημα της Πετρούπολης μόνο, ούτε της Δυτικής Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Αττικής και ότι πρέπει να δοθεί οριστική λύση με τελείως διαφορετικό σκεπτικό από αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα. Πρότεινε τη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής όλων των φορέων υπό τη διοίκησης του δήμου.

Ο Δημήτρης Κοντός πρόεδρος της Ένωσης Γονέων είπε πως η χωματερή και όλες οι εγκαταστάσεις πρέπει να κλείσουν άμεσα και να αποκλειστεί η επέκταση στο Μουσαμά. Επισήμανε πως με μπροστάρη τον δήμαρχο θα πρέπει να ξεσηκωθεί ολόκληρη η πόλη.

Από την πλευρά της Ανυπότακτης Πετρούπολης επισημάνθηκε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων και να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός με δημόσιο και όχι κερδοσκοπικό χαρακτήρα με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Η συζήτηση κατέληξε στην απόφαση για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο Πετρούπολης μαζί με τον δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο την προσεχή Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11 πμ.

Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φώτης Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και επικεφαλής της «Νέα Αρχή Πετρούπολη» Μάνος Συλλιγνάκης, ο δημοτικός σύμβούλος και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης, ο δημοτικός σύμβουλος με την “Πετρούπολη Μαζί” Χρήστος Κυριάκος και ο επικεφαλής της “Πετρούπολη, Νέα Αρχή” και Αντιπρόεδρος του ΔΣ Μάνος Συλλιγνάκης.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του δήμου Πετρούπολης, των Δημρατικών Γυναικών Πετρούπολης, και εκπρόσωπος του Δυτικού Μετώπου.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΟΥΣΑΜΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης οργάνωσε το πρωί εκδρομή και πορεία διαμαρτυρίας από το χώρο του γηπέδου “Αλκυών” προς το πρώην Λατομείο Μουσαμά, μια απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου!

Η πορεία ή εκδρομή κατά τους διοργανωτές ήταν ένα μήνυμα κατά των σχεδίων για δημιουργία ΧΥΤΥ στον χώρο αυτό. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φώτης Χριστόπουλος, οι δημοτικοι σύμβουλοι Νίκος Σακούτης (ΡΑΚ) και Μανώλης Ραγκούσης (Λαϊκή Συσπείρωση) ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης Δημήτρης Κοντός, η Αντιπρόεδρος Ρούλα Αλατζάκη, κ.α.