Home Δυτική αθήνα ΚΛΟΠΕΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΚΛΟΠΕΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΚΛΟΠΕΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

0
0

ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ , ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Σπείρα γυναικών εκμεταλλευόμενη το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους προσώπου τους και αφαιρούσαν προϊόντα από σούπερ μάρκετ, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτές.

 

Η δράση τους γινόταν σε καταστήματα στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Ίλιου και του Περιστερίου. Τη λεία τους τα μέλη της σπείρας την μεταπουλούσαν αποφέροντάς τους σημαντικά κέρδη.

Τα μέλη της γυναικείας σπείρας έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ και τοποθετούσαν τα προϊόντα στο καλαθάκι αλλά όποτε έβρισκαν ευκαιρία τα μετέφεραν μέσα σε σακίδια πλάτης που είχαν ή σε ελαστικά κορμάκια που φορούσαν κάτω από τα ρούχα τους. Στο ταμείο αγόραζαν μικρής αξίας πράγματα, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους ή αποχωρούσαν χωρίς να πάρουν τίποτα αν καταλάβαιναν ότι είχαν κινήσει υποψίες.

Πίστευαν πως φορώντας τις χειρουργικές μάσκες και γυαλιά ηλίου δεν θα γίνονταν αντιληπτά τα χαρακτηριστικά τους!

Συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί τα κλεμμένα προϊόντα τα μεταπουλούσαν σε υπαίθριες αγορές.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον ανακριτή ο οποίος έδωσε εντολή και προφυλακίστηκαν οι δυο γυναίκες, μέλη της σπείρας και τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.