Home Δυτική αθήνα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΥΤΙΚΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΥΤΙΚΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΥΤΙΚΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

0
0

«Η Υγεία είναι Δημόσιο Αγαθό», υποστηρίζει η Κοινωνική Παρέμβαση – Δυτικά, η οποία πρέπει να είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υγείας και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις γιατρών και Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα αιτήματά τους για ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΔΥΤΙΚΑ

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη η χώρα με τα κρούσματα και τους θανάτους από κοροναϊό να ανεβαίνουν με γεωμετρική ταχύτητα, οι ΜΕΘ να γεμίζουν απειλητικά και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα όρια του.

Η Κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο το καλοκαίρι που η πανδημία ήταν σε ύφεση και θα μπορούσε να αξιοποιήσει για να θωρακίσει το αποδυναμωμένο ΕΣΥ μπροστά στο δεύτερο και πιο απειλητικό για τη ζωή κύμα της πανδημίας.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι και βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας. Ποιος ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια.

Η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά στηρίζει τις κινητοποιήσεις γιατρών και Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα αιτήματά τους για:

–  άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

–  μονιμοποίηση των συμβασιούχων

–  επαρκή μέτρα προστασίας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

–  εφοδιασμό όλων των Νοσοκομείων με μοριακούς αναλυτές για την έγκαιρη διεκπεραίωση των τεστ κορωναιού ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς

–  επίταξη των ΜΕΘ, εργαστηρίων, ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού, γιατρών και νοσηλευτών του ιδιωτικού τομέα και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ως Ενεργοί Πολίτες της Δυτικής Αθήνας, στηρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν σε καθημερινή βάση γιατροί και νοσηλευτές για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε ΜΕΘ και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν για τη ζωή και την ασφάλειά τους.

Στηρίζουμε την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πιστεύουμε ότι η Υγεία είναι Δημόσιο Αγαθό που πρέπει να είναι ελεύθερα και δωρεάν προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

Γιαυτό είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υγείας.