Home Πετρούπολη ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΠΕ!
ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΠΕ!

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΠΕ!

0
0

ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ 62.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 190.000 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με μία επιστολή – κόλαφο ο Απόστολος Θεοδοσόπουλος υπέβαλε  την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΠΕ. 

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕ στην επιστολή του κάνει λόγο πέραν των ορίων οικονομική κατάσταση και για ζημιές 62.000 ευρώ μόνο  για το 2019. Κάνει αναφορά για καθυστέρηση πληρωμών των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και αδυναμία πληρωμών των χρεών.

Τελειώνοντας σημειώνει ότι κατά τη σύντομη θητεία του αφιέρωσε πολλές ώρες για τη ΔΗΚΕΠΕ χωρίς αμοιβή, λόγω της αρνητική χρήσης του έτους, αφήνοντας την προσωπική του εργασία. Η διαπίστωσή του είναι ότι η δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να επέλθει σε ομαλή λειτουργία τουλάχιστον σύντομα και για τους λόγους αυτούς υποβάλλει την παραίτηση του .


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Αξιότιμε Δήμαρχε,

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στρατευθήκαμε μαζί με στόχο να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη πόλη που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και υπηρεσίες στους πολίτες της.

Με τιμήσατε με την πρόταση σας να αναλάβω καθήκοντα Προέδρου της ΔΗΚΕΠΕ. Ανέλαβα τέλος Οκτώβρη, με όραμα να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση που θα στέκεται στα πόδια της και θα υλοποιεί δράσεις με ποιότητα και ασφάλεια.

Με λυπεί ιδιαίτερα ότι αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου γιατί δεν μπορώ να λειτουργήσω όπως πρέπει, λόγω του ότι η οικονομική κατάσταση είναι πέραν των ορίων αρνητική, με αρνητικά ίδια κεφάλαια που θα φθάσουν τις 130.000 ευρώ, για το οποίο σας αφήνω να κρίνεται εσείς κατά πόσο είναι σωστό και νόμιμο… μια ενδεδειγμένη ενέργεια που θα μπορούσε να ανακουφίσει την αρνητική εικόνα της εταιρίας είναι η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα του 2019 θα γράψουν ζημιά της τάξεων ων 62.000 ευρώ που θα σημαίνει απλά ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε χρέη των προηγούμενων ετών, καθώς και πιο πρόσφατα χρέη, οι μισθοί Δεκεμβρίου των εργαζομένων θα πληρωθούν 13 Φεβρουαρίου και τελικώς αναμένεται με αυτό το ρυθμό να ξεπερνάμε συνεχώς το δίμηνο χρονοκαθυστερήσης των πληρωμών.

Δεν λειτουργήσαμε το χειμερινό κινηματογράφο, γιατί χρωστούσαμε τις ταινίες του καλοκαιριού και την ενοικιαζόμενη κινηματογραφική κάμερα του προηγούμενου χειμώνα.

Η χρηματοδότηση του 2020 δεν φθάνει, η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αφορμή για την παραίτησή μου στάθηκε η υλοποίηση συμφωνίας με θεατρική εταιρεία που αφορούσε 9 παιδικές θεατρικές παραστάσεις με 200 ευρώ έσοδα ανά παράσταση, χωρίς να προσκομίζεται συμβόλαιο αστικής ευθύνης για τις παραπάνω εκδηλώσεις.

Οφείλω να σημειώσω ότι είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο σαν Δήμος, να υπάρχει συμβόλαιο αστικής ευθύνης λειτουργίας χώρου στο Πνευματικό μας κέντρο διότι μπαίνουν στο κτίριο κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες και παιδιά. Εάν λοιπόν συμβεί κάποιο γεγονός όπως έκρηξη, φωτιά ή και σεισμός ακόμη, με πιθανό ενδεχόμενο τραυματισμού συμπολιτών μας, ερωτώ θα μπορούσε ο Δήμος και συγκεκριμένα η ΔΗΚΕΠΕ να αναλάβει όλη την ευθύνη. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα πιστεύω όχι.

Επιπροσθέτως είναι δυνατόν να μην υπάρχει φύλακας κτιρίου; Είναι δυνατόν τα κλειδιά να δίνονται σε όποιον είναι διαθέσιμος για να ανοίξει το κτίριο ή και να πάρει την ευθύνη να το κλείσει; Κατά πόσο λειτουργεί το κτίριο με κανόνες ασφαλείας, πυρανίχνευσης, εξόδους διαφυγής, εκπαιδευόμενο προσωπικό σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης;

Τις συμβάσεις παραχώρησης τις υπογράφει ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΣ, χωρίς να υπάρχει παραχωρητήριο του κτιρίου από το Δήμο, όσο σωστό και νόμιμο είναι;

Με όλα τα παραπάνω σας ανέφερα κάποια ενδεικτικά γεγονότα, εννοείται ότι θα μπορούσα να σας αναφέρω πολλά περισσότερα για όλες τις δράσεις που συμμετέχει η ΔΗΚΕΠΕ.

Όλο αυτό το διάστημα αφιέρωσα πολλά δεκάωρα απασχόλησης για την ΔΗΚΕΠΕ αφήνοντας παντελώς επί τέσσερεις μήνες την προσωπική μου εργασία και επισημαίνω πάνω σε αυτό ΄τοι και εγώ ο ίδιος δεν θα μπορούσα να πάρω τα έξοδα παράστασης του προέδρου λόγω της αρνητική χρήσης του 2019, τα οποία φυσικά δεν θα μου κάλυπταν τις χρηματοοικονομικές μου ανάγκες.

Οι υποχρεώσεις του Προέδρου είναι πολλές, οι κίνδυνοι όμως είναι ακόμη περισσότεροι δυστυχώς χωρίς να φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον  θα μπορέσει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τουλάχιστον σύντομα.

Για όλους τους λόγους και για πολλούς ακόμη υποβάλλων την παραίτησή μου, από Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρόλα αυτά είμαι στη διάθεσή σας αν μπορώ να βοηθήσω σε συμβουλευτικό ρόλο.

Θα συνεχίσω να συμμετέχω στα κοινά και να ενδιαφέρομαι για το καλό της πόλης μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

 

Με εκτίμηση

Απόστολος Θεοδοσόπουλος

Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΕ”