Home Πετρούπολη ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ: ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ: ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ: ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

0
0

Σχέδια συρρίκνωσης του Πολιτισμού στο Δήμο Πετρούπολης, καταγγέλλει με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Ο κ. Στρατής στο προσωπικό του προφίλ κάνει λόγο για ενέργειες της δημοτικής αρχής, όπως η προσπάθεια αύξησης των συνδρομών, η μείωση του προϋπολογισμού στο μισό, η συκοφάντηση του Δημοτικού Ωδείου,  που οδηγούν σε πολιτιστικό νεκροταφείο. Αναφέρει ότι η Υγεία και η Παιδεία και Πολιτισμός είναι δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύσιμα προϊόντα και κατηγορεί την διοίκηση του Δήμου για δεξιά στροφή.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΡΑΤΗ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Στρατή, πρώην υπο. Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

Ο πολιτισμός προσφέρει στην πόλη μας ταυτότητα και προστιθέμενη αξία. Όμως, το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι ενέργειες της δημοτικής αρχής που οδηγούν την Πετρούπολη σε πολιτιστικό νεκροταφείο.

Εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, παρά τις προφορικές υποσχέσεις. Προσπάθεια αύξησης των συνδρομών, που μέχρι στιγμής μπλοκαρίστηκε από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αλλά παραμένει στο τραπέζι. Άμεση μείωση του προϋπολογισμού στο μισό, που σημαίνει λιγότερες παροχές Πολιτισμού για τους πολίτες, με την επαναφορά του να παραπέμπεται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, δηλαδή ομηρία για τους δασκάλους και ορατό το ενδεχόμενο των μειώσεων αλλά και της ανεργίας για αυτούς που «περισσεύουν». Συστηματική συκοφάντηση του Δημοτικού Ωδείου, εξώθηση του καλλιτεχνικού διευθυντή σε παραίτηση, προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του και σχέδια συρρίκνωσης, αν δεν θέλουν τελικά να το οδηγήσουν να κλείσει.

Είναι αδιανόητο ότι αυτά συμβαίνουν και μάλιστα τη στιγμή που ο Πολιτισμός έχει υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Είναι αδιανόητο ότι συμβαίνουν ενώ σε ολόκληρο τον πλανήτη αντί για περικοπές και προσκόμματα συζητούν και βρίσκουν τρόπους για να στηριχτούν οι τέχνες και η δημιουργία. Για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού που αποτελούν ένα από τα πλέον ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας. Αλλά και για να έχουν πρόσβαση στον Πολιτισμό οι πολίτες σε μια περίοδο που τα υγειονομικά μέτρα συνεχίζονται και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση ιστορικών διαστάσεων με τα εισοδήματα να καταρρέουν.

Με αφορμή την πανδημία γίνεται παγκοσμίως μια κριτική συζήτηση για την αναθεώρηση των ιδεών και των πολιτικών που κυριάρχησαν διεθνώς τα τελευταία τριάντα χρόνια. Για την αναθεώρηση αυτού που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό. Από τα βασικά πεδία αυτού του αναστοχασμού είναι η Υγεία και η Παιδεία. Ότι πρέπει να αποτελούν δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύσιμα προϊόντα, όπως τα θέλει η νεοφιλελεύθερη θεώρηση.

Για την Αριστερά και τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις εντάσσεται δυναμικά σε αυτή τη συζήτηση και ο Πολιτισμός. Όχι όμως για τη διοίκηση του Δήμου που, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, κλίνει επί Δεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει φέρει το θέμα του Ωδείου στη Βουλή με αναφορά των βουλευτών του της Δυτικής Αθήνας.

Καλούμε τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές παρατάξεις να συντονιστούν και να σταματήσουν τα σχέδια συρρίκνωσης του Πολιτισμού στον Δήμο Πετρούπολης. Χάρη στην απλή αναλογική η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να υπάρξει.

Καλούμε και τους πολίτες να κινητοποιηθούν για διεκδικήσουν την ουσιαστική αναβάθμιση του Πολιτισμού που τόσα έχει να προσφέρει στην πόλη μας. Τρόποι μπορούν να βρεθούν, η προηγούμενη κυβέρνηση έδειξε ότι υπάρχουν.

Κοινωνία και πολιτεία οφείλουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξουμε τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Να στηρίξουμε αυτούς που μας στηρίζουν ψυχικά και πνευματικά μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να τους ανταποδώσουμε την προοπτική και την ελπίδα που μας προσφέρουν για την επόμενη μέρα.