Home Δυτική αθήνα Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΝΑ… ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ
Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΝΑ… ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ

Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΝΑ… ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ

0
0

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, o πρώην υφυπουργός Πολιτισμού , επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Στρατής ζητά το κλείσιμο της Φυλής.

Με αφορμή την πρόσφατη φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο κ. Στατής επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και τη Περιφέρεια Αττικής, ενώ κάνει λόγο για σιωπή των Δήμων…

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Ως εδώ! Η Δυτική Αθήνα δεν είναι η πίσω αυλή της Αθήνας και ολόκληρης της Αττικής. Η Φυλή πρέπει να κλείσει.

Κοροϊδία για τους πολίτες τα sms του 112 “μην αναπνέετε” για την αποπνικτική ατμόσφαιρα και το τοξικό νέφος από τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής για τη διαιώνιση της φαραωνικής διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή, ανατρέποντας τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό των προηγούμενων χρόνων.

Εκκωφαντική η σιωπή των διοικήσεων των Δήμων για τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την απαξίωση της περιουσίας των πολιτών, που αποτελούν το εύκολο θύμα της εξυπηρέτησης πολιτικών και άλλων συμφερόντων.

Μόνη περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιη λύση ο επιμερισμός του βάρους. Ο κάθε τομέας να διαχειρίζεται τα δικά του απορρίμματα.

Δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε τοπική κλίμακα, με έμφαση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Τώρα.

Είναι η μόνη λύση για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής.