Home Πετρούπολη Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: «ΦΕΣΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: «ΦΕΣΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: «ΦΕΣΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

0
0

Στο πλευρό των εργαζομένων του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο Δήμο Πετρούπολης που ζητούν να αμοιφθούν για το διάστημα του lockdown στέκεται με δήλωσή του ο πρώην υφυπουργού Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Πετρούπολης, επικαλούμενος “οικονομική στενότητα”, προτίθεται να μην πληρώσει στους εργαζόμενους του Πολιτισμού και του Αθλητισμού αυτά που τους χρωστάει και να τους βάλει “φέσι”. Την ίδια ώρα, βέβαια, “λεφτά υπάρχουν” για τα τσιμέντα και τα πλακάκια κάποιων εν μέσω πανδημίας. Οι δημότες της πόλης είναι και αυτοί εργαζόμενοι και καταλαβαίνουν. Ενώνουμε, λοιπόν, τη φωνή μας μαζί τους. Ούτε να το διανοηθεί ο Δήμαρχος και οι συμπολιτευόμενες παρατάξεις!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Με ανακοίνωση που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων για το χρονικό διάστημα της καραντίνας καθώς, όπως υποστηρίζουν οι δάσκαλοι έκαναν μαθήματα εξ αποστάσεως στους μαθητές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρει:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις ενέργειες μας το διάστημα της καραντίνας και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Η διδασκαλία εξ αποστάσεως είναι αυτή που κράτησε το ωδείο όρθιο καθ’ όλη την συγκυρία, κάτι που και στο μέλλον μπορεί να καταστεί αναγκαίο. Στις 23/3//2020 ανακοινώθηκε στο site του ωδείου ότι «Αγαπάμε την μουσική και τηλε-συνεχίζουμε». Στις 30/3/2020 με email  του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Χατζημιχελάκη ενημερώθηκε η διοίκηση πλήρως. Πόσοι και ποιοι καθηγητές και ποιοι μαθητές και με ποιο τρόπο κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η πρώτη επίσημη θέση της διοίκησης για την τηλεργασία και ενώ τα μαθήματα συνεχίζονταν ήταν στις 12/5/2020, σε ερώτημα του σωματείου, σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων, γράφτηκε ότι στην απόφαση 248/13—3-2020 «δεν συμπεριελήφθη ειδική παράγραφος για την δυνατότητα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για τις συγκεκριμένες δομές». Ακόμη και σε αυτήν την απάντηση δεν υπάρχει πουθενά η οδηγία ΜΗΝ κάνετε τηλεμαθήματα και δεν υπήρξε ποτέ.

Η διδασκαλία εξ αποστάσεως ήταν κοινωνική προσφορά προς τους δημότες της Πετρούπολης πράγμα που αποτυπώνεται πλήρως στην ζωγραφιά μικρού μαθητή του ωδείου Είναι όμως και εργασία και η μη αναγνώριση της είχε δύο αρνητικά αποτελέσματα. Το 1ο απλήρωτους καθηγητές και το 2ο τη μηδενική είσπραξη αντιτίμων για το χρονικό διάστημα που το ωδείο παρέμεινε κλειστό. Ήταν και είναι καθημερινή η προσπάθεια γονέων και μαθητών να καταβάλουν τα δίδακτρα των μηνών Μαρτίου – Απριλίου και Μαΐου (έως 18/5) και η γραμματεία να αρνείται γιατί έχει εντολές να μην εισπράξει βάσει της απόφασης 84/2020 η οποία και ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Θέλουμε μία λύση για το σήμερα, καταβολή των δεδουλευμένων για το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστοί οι χώροι του ωδείου και μία πρόβλεψη για το μέλλον (ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας, ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών και ηλεκτρονικές πληρωμές των διδάκτρων) γιατί δυστυχώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.