Home Δυτική αθήνα ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

0
0

Να αποτρέψει την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στην Αγία Βαρβάρα, επιχείρησε με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος.

 

Ο κ. Μίχος επισημαίνει ότι ήδη στον δήμο έχουν κλείσει τα υποκαταστήματα της ΑLPHA, της EUROBANK, ενώ στις  23/11 έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσει το ιδιόκτητο κατάστημά της και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Καταλήγει ότι η επιλογή να κλείσουν τα καταστήματα εν μέσω πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις κυβερνητικές επιλογές και το κοινό αίσθημα και υποδηλώνει ότι για τις τράπεζες άλλος είναι ο θεός τους και διαφορετική η αποτίμηση της αξίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο δήμος μας είναι μεσαίος δήμος της δυτικής Αθήνας, με 35.000 περίπου πραγματικό πληθυσμό, επιβαρυμένος δήμος από τη χρόνια υποβάθμιση της δυτικής πλευράς της Αθήνας, με λοιμώδη, ψυχιατρεία (τα δύο μεγαλύτερα των Βαλκανίων- κι ας μην έχουμε ακόμη οικογενειακό γιατρό), με φυλακές, ναυπηγεία, διυλιστήρια, διαλυτήρια, χαλυβουργεία, υαλουργεία, φωταέρια, χωματερές  κ.ο.κ..

Είναι προφανές ότι οι εργατοϋπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες, οι οικοδόμοι, οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι άνεργοι και τα φτωχά εργατικά στρώματα της πόλης μας δεν είναι η ιδανική πελατεία για τις τράπεζες. Τα αφεντικά των βιομηχανιών (ντόπιων και ξένων) που μολύνουν τον αέρα μας και μικραίνουν τις ζωές μας δεν ζουν εδώ, ούτε φορολογούνται εδώ, ούτε κάνουν τις συναλλαγές τους στα εδώ υποκαταστήματα των τραπεζών.

Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μείνει η πόλη μας, ο δήμος μας χωρίς ούτε ένα τραπεζικό κατάστημα για να μη μπορούν οι συνδημότες μου να κάνουν τις απαραίτητες συναλλαγές τους και να αναγκάζονται άνθρωποι από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες να μεταναστεύουν σε γειτονικούς δήμους για μια τυπική συναλλαγή, λαμβανομένου υπόψη και του ψηφιακού χάσματος, που ως ότου κλείσει και αν κλείσει, θα καθιστά απαραίτητη για την πλειονότητα των δημοτών μας την επαφή με την τράπεζα.

Προ διμήνου έκλεισε το υποκατάστημά της η ΑLPHA τράπεζα και αμέσως ακολούθησε και η EUROBANK. Στις  23/11 ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το ιδιόκτητο κατάστημά της η ΠΕΙΡΑΙΩΣ και χθες διαβάσαμε ανακοίνωση ότι θα κλείσει και η ΕΘΝΙΚΗ. Ωραία!!!

Σε ένα τέτοιο αδίστακτο υπολογισμό των τραπεζών, που παραγνωρίζει τις σοβαρές ανθρωποκοινωνικές επιπτώσεις των αποφάσεών τους, θα θέλαμε να ξέρουμε αν το κράτος και η κυβέρνηση είναι σε θέση να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το κράτος μπορεί και η κυβέρνηση δύναται και δεν θα επιτρέψει να συμβεί και θα ασκήσει το κύρος και την επιρροή της ώστε να μην ισχύσουν οι μονομερείς αποφάσεις των δύο τραπεζών, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ, για κλείσιμο των καταστημάτων τους στο δήμο μας.

Η τυχόν εξέλιξη  που απευχόμαστε θα βασανίσει κι άλλο τα ήδη ταλαιπωρημένα από την πολυετή κρίση  λαϊκά στρώματα του δήμου μας.

Να σημειώσουμε δε, πως η επιλογή να κλείσουν τα καταστήματα εν μέσω πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις κυβερνητικές επιλογές και το κοινό αίσθημα και υποδηλώνει ότι για τις τράπεζες άλλος είναι ο θεός τους και διαφορετική η αποτίμηση της αξίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλως δεν θα επέλεγαν τουλάχιστον να αυξήσουν το συνωστισμό, λοιδορώντας (με τον τρόπο αυτό) την προσπάθεια μιας ολόκληρης κοινωνίας να επιβιώσει.