Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 301 Ε.Β. [VIDEO]
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 301 Ε.Β. [VIDEO]

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 301 Ε.Β. [VIDEO]

0
0

Διεκδίκηση προς όφελος και ελεύθερη χρήση από το λαό ήταν η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους χώρους του ΟΣΕ και του στρατοπέδου 301 σε αντίθεση, όπως η ίδια υποστηρίζει, με την εμπορική εκμετάλλευση που έχει επιλέξει η διοίκηση  Τσίρμπα.

 

Η διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ και του στρατοπέδου Κοσκινά με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού με την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών ήταν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργυρών – Καματερού, όπως τις παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

 

Συγκεριμένα, “οι ελεύθεροι χώροι στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, οι τελευταίες εξελίξεις με τους χώρους του ΟΣΕ και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν το θέμα της διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της Θοδωρής Σκολαρικός στις 5/12.

Ο κ. Σκολαρίκος στην παρουσίαση του έκανε αναφορά για δύο χώρους κοντά στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων με τους λίγους ελεύθερους χώρους και την κυκλοφοριακή υποβάθμιση, εννοώντας τους χώρους ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑ ΟΣΕ έκτασης 60 στρεμμάτων και του Στρατοπέδου Κοσκινά (301) έκτασης 220 στρεμμάτων.

 

 

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ

Για τους χώρους του ΟΣΕ ο κ. Σκολαρίκος τόνισε πως τα σχέδια της διοίκησης είναι ίδια με τα σχέδια της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και έκανε  λόγο για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου 4.000 τ.μ. και θέσεων πάρκινγκ που θα το εξυπηρετούν, ενώ για τους ελεύθερους χώρους υπάρχει ταβάνι που μιλάει για το 50% της συνολικής έκτασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο «δίλημμα της διεκδίκησης ή επένδυσης η διοίκηση Τσίρμπα επιλέγει την επένδυση και επιδιώκει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στο όνομα του ρεαλισμού και με τη δικαιολογία ότι η πόλη δεν μπορεί να περιμένει επιλέγει την λύση της μίσθωσης χωρίς να παραιτείται από τη διεκδίκηση του χώρου».

 

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΣΚΙΝΑ (301 Ε.Β)

Όπως είπε οι εξαγγελλίες και κυβερνητικές δεσμεύσεις για το 301 είναι πολλές, χωρίς όμως να πραγματοποιείται καμία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικαλείται επιχειρησιακούς λόγους και το κόστος μεταφοράς, ενώ στην ουσία πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που αν υπάρχει  πολιτική βούληση θα μπορέσει να λυθεί». Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού,  η διοίκηση Τσίρμπα απαντά με την ίδια απάντηση που της έδωσα ότι «οι χώροι του στρατού δεν χαρίζονται», χαρακτηρίζει την υπόθεση περίπλοκη και την παραπέμπει στις καλένδες.

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως είπε ο κ. Σκολαρίκος είναι ότι σε μία πόλη όπου μόλις το 3.7% της έκτασης της είναι ελεύθεροι χώροι και μόλις 2,47 τ.μ. αντιστοιχούν πράσινο ανά κάτοικο, αυτό που λείπει από τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες είναι οι χώροι πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.  «Αυτό που λείπει από τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους δεν είναι  οι εκθεσιακοί χώροι ούτε η πολυδιαφημιζόμενη επισκεψιμότητα από την οποία οι μόνες που θα ευνοηθούν είναι οι μεγάλες αλυσίδες, ενώ οι αρνητικές συνέπειες κρατούνται από τη διοίκηση μακριά από το φως», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι «αυτό που λείπει από τους κατοίκους είναι μόνιμη δουλειά, σταθερό εισόδημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των νοικοκυριών».

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μεταφορά του 301 με διασφάλιση των εργαζομένων του, σε χώρο εκτός οικιστικού ιστού, όπου θα συνεχίσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια τη λειτουργία του, και η αξιοποίηση με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του χώρου αυτού μαζί με τους χώρους του ΟΣΕ προς όφελος του λαού της περιοχής, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ

Στη συνέχεια ο κ. Σκολαρίκος αναφέρθηκε και στην εκτός σχεδίου, χαρακτηρισμένη από το 2005, δημόσια έκταση στο Καματερό και συγκεκριμένα στο Γεροβουνό, στην οδό Αποκορώνου. Στην συγκεκριμένη έκταση υπάρχουν καταπατήσεις από ιδιώτες με προκάτ κατασκευές, που ελλοχεύουν τον κίνδυνο της δημιουργία αρνητικών τετελεσμένων για το δημόσιο. Όπως είπε οι κινήσεις του δήμου περιορίζονται σε νομικές ενέργειες, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν καταγγελίες από υπαλλήλους του δήμου και δημοτικούς συμβούλους για απειλές από τους καταπατητές.

Τέλος ο κ. Σκολαρίκος έκανε λόγο για αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας των Αγίων Αναργύρων με απομάκρυνση των εκτρωματικών, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατασκευών και τον επαρκή φωτισμό της.