Home Ίλιον ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΕΝΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΕΝΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΕΝΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

0
0

Fast track συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου και κατηγορεί τη διοίκηση Ζενέτου ότι στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 

 

Χωρίς ουσιαστική συζήτηση και με αποκλεισμούς σωματείων, φορέων και πολιτών από το να εκφέρουν γνώμη καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με fast track διαδικασίες και με την «συνδρομή» της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ η παράταξη Ζενέτου απορρίπτει σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  

Συνολικά εδώ και ένα χρόνο, έχει υποβαθμιστεί συνειδητά η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με ευθύνη της δημοτικής αρχής (και δεν εννοούμε το ότι οι συνεδριάσεις του γίνονται με τηλεδιάσκεψη). Συνεδριάζει με fast track διαδικασίες χωρίς ουσιαστική συζήτηση ενώ αποκλείονται εντελώς σωματεία – φορείς – πολίτες από τη δυνατότητα να εκφράσουν γνώμη. Ταυτόχρονα, όλα τα σοβαρά ζητήματα απορρίπτονται αφού την παράταξη Ζενέτου που τα καταψηφίζει, συνδράμουν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (που οι περισσότεροι δημοτικοί της σύμβουλοι απουσιάζουν μόνιμα από τις συνεδριάσεις) και η παράταξη της ΝΔ (που στις κρίσιμες ψηφοφορίες ψηφίζει «αποχή»).

 

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου, πρότειναν να συζητηθούν 4 συγκεκριμένα, πολύ σοβαρά θέματα. ΚΑΙ ΤΑ 4 απορρίφθηκαν με τον παραπάνω τρόπο.

 

Συγκεκριμένα προτείναμε:

  1. Να συζητηθεί το ζήτημα της αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ», ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες σύσσωμων των εργαζομένων για αυταρχικές, απαξιωτικές αλλά και αντεργατικές συμπεριφορές και πράξεις από την Πρόεδρο του ΔΣ που μάλιστα είναι και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ζενέτου.

Ο Δήμαρχος έβγαλε ουσιαστικά «τρελούς» τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι όλα λειτουργούν καλά στο Κέντρο Πρόληψης και πως δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης!!!

  1. Να παρθεί απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής» που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την οποία επεκτείνεται κι άλλο η χωματερή της Φυλής.

Ο Δήμαρχος, στηρίζοντας εμμέσως τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, «κρύφτηκε» πίσω από παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να αποφύγει να τοποθετηθεί για την καινούργια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του εγκλήματος.

  1. Να παρθεί απόφαση αποδοχής της αγωγής που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, ώστε να μπορέσουν στο δικαστήριο να αποδείξουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους.

Σε ένα «ρεσιτάλ» στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής, ο Δήμαρχος έφτασε στο σημείο να πει πως αν μονιμοποιηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι θα κινδυνεύσουν τα οικονομικά του δήμου και πως είναι καλύτερα να παραμείνουν συμβασιούχοι (σ.σ. σε διαρκή ανασφάλεια και ομηρία)!!!

  1. Να συζητηθεί το θέμα του νέου εκλογικού νόμου που έρχεται για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ενός νόμου που φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Η δημοτική αρχή δια στόματος Δημάρχου απέρριψε και αυτό το αίτημα. Προφανώς γιατί συμφωνεί με τον νέο εκλογικό νόμο όπως και με ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων που τους έχει μετατρέψει σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Επιβεβαιώνεται και από τα παραπάνω, πως η δημοτική αρχή στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πως βρίσκεται διαρκώς απέναντι στις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες του λαού τα πόλης μας.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου δηλώνουμε πως δεν θα κουραστούμε, πως θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε και να στηρίζουμε εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου τις λαϊκές ανάγκες, τις διεκδικήσεις των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής μας.