Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

0
0

Σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με θέμα  τη συνεδρίαση του Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ , όπου συζητήθηκαν ο κανονισμός τιμολόγησης, τα αντισταθμιστικά κ.ά.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι: Ηλίας Σταμέλος, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ,  Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων – Καματερού και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και Θοδωρής Χαμαλίδης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.

Στην παρέμβασή του ο Ηλίας Σταμέλος ανέδειξε ότι η αυξήσεις που προκύπτουν για τους δήμους με βάση την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ θα μετακυλιστούν στους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών. Στάθηκε επίσης στις διαδικασίες που ακολουθούνται στον ΕΔΣΝΑ, σημειώνοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει, για να γίνεται διάλογος, την ίδια στιγμή που παίρνονται αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα.

Σημείωσε ότι κρίσιμο σημείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι το έγκλημα της συνέχισης της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, που αποφασίστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Δούρου, τον περασμένο Αύγουστο, συνεχίζεται από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Πατούλη και θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Επισήμανε ότι παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, με αυτή την πολιτική χτυπιέται η ανακύκλωση στην πηγή.

Σχολίασε επίσης τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για το περιβάλλον, στον οποίο προβλέπεται η δυνατότητα της κυβέρνησης να παρακάμπτει ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της.

Ειδικά για την Αττική, ο Ηλ. Σταμέλος ανέδειξε ότι σε μια έκταση που αποτελεί το 3-4% της χώρας είναι συγκεντρωμένο το 40% του πληθυσμού, επομένως «δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μόνο στα πλαίσια αυτά ή κάθε δήμου ξεχωριστά. Χρειάζεται ένα ενιαίο σχέδιο για το με ποιον τρόπο θα γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων και ποιος θα πληρώσει».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική και σημείωσε τις πολιτικές ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΑ, αφού στο προεδρείο εκπροσωπούνται συγκεκριμένες παρατάξεις με γνωστές πολιτικές αφετηρίες.

Όπως είπε, «υπάρχει δυνατότητα για άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», και τόνισε την ανάγκη να γίνει τέτοια ουσιαστική συζήτηση στη ΓΣ της ΠΕΔΑ, θυμίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει παρουσιάσει τις θέσεις της σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.