Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…

0
0

Την στήριξη των δομών αθλητισμού και πολιτισμού του δήμου Πετρούπολης ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση  με ανάρτησή της στο blog που διατηρεί.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για πολιτική σκοπιμότητα και αντιμετώπιση των συγκεκριμένων δομών με τη λογική κόστους – οφέλους και ανταποδοτικότητας.

 

Υποστηρίζει ότι η διοίκηση κάνει χρήση λαϊκίστικής ρητορείας περί εξορθολογισμού, ενώ ρίχνει το φταίξιμο στην πανδημία με σκοπό να αποπροσανατολίσει το λαό.

Τέλος καλεί τη δημοτική αρχή να λειτουργήσει τις δράσεις του δήμου μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι το ασφαλές άνοιγμάτους, να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, να υλοποιηθεί η στέγαση των συλλόγων και να απαλλάξει τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους από τα δημοτικά τέλη όσο διαρκεί το lockdown.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Συνεχίζει ακάθεκτη η δημοτική αρχή την εγκληματική της πολιτική, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο πως δεν είναι θέμα μόνο ανικανότητας διαχείρισης και διοίκησης, αλλά κυρίως αποδεικνύεται πως είναι πολιτική σκοπιμότητα, μιας και αντιμετωπίζει το δικαίωμα του λαού στον πολιτισμό και τον αθλητισμό με την λογική κόστους-οφέλους και ανταποδοτικότητας.

Σαν να μην έφτανε δηλαδή το γεγονός ότι με αποκλειστική της ευθύνη,

– Άργησαν να ξεκινήσουν οι εγγραφές για τα τμήματα άρα καθυστέρησε και η έναρξη των μαθημάτων,

– Άφησε απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους στις δομές αυτές, οι οποίοι αν και παραμένουν απλήρωτοι, συνέβαλαν, με το φιλότιμο και την αγάπη τους για τη τέχνη, στο να πραγματοποιηθούν οι διαδικτυακές εορταστικές εκδηλώσεις ,

– Έκλεισε ή υποβάθμισε δομές

– Έκανε προσπάθεια να αυξήσει τις συνδρομές, η οποία αποτράπηκε μετά από πιέσεις μας,

προχώρησε σε τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας, χωρίς να έχει διασφαλίσει, όχι απλά την έγκαιρη έναρξη των τμημάτων για την επόμενη χρονιά (Σεπτέμβρης 2021) και την συνέχεια των ίδιων εργαζομένων, αλλά και την έναρξη των τμημάτων μετά τις γιορτές. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες συμπολίτες μας να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα (κάθε χρόνο ξεκινούσαν με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές), οι νέες συμβάσεις να μην έχουν υπογραφεί ακόμα από τους εργαζόμενους και να υπάρχει μία δικαιολογημένη αγωνία και αναστάτωση τόσο στους ίδιους όσο και στους συμμετέχοντες σε αυτές τις δράσεις.

Ταυτόχρονα πήγε περίπατο και η δέσμευση της δημοτικής αρχής για στέγαση των συλλόγων-φορέων-σωματείων, που εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν εγκαταλείψει το κτίριο ”Καραγιάννη” και δεν μπορούν να συνεχίσουν την δράση τους με ομαλότητα μιας και δεν έχουν στέγη.

Ας σταματήσει την λαϊκιστική ρητορεία περί εξορθολογισμού των οικονομικών η σημερινή δημοτική αρχή. Το πρόσφατο παρελθόν αποδεικνύει πως με την Λαϊκή Συσπείρωση στην διοίκηση του Δήμου, οι δράσεις αυτές λειτουργούσαν απρόσκοπτα για 10 χρόνια, χωρίς να μπει ο Δήμος στο ”κόκκινο”, με συμμετοχή έως και 5.000 συμπολιτών μας, με μηδενικές συνδρομές για τα παιδιά και συμβολικό αντίτιμο για τους ενήλικες, και με δεκάδες ποιοτικές για τον λαό εκδηλώσεις κάθε χρόνο.

Ας σταματήσει να ρίχνει το φταίξιμο για όλα τα παραπάνω στην πανδημία. Είναι πολιτικές επιλογές της και κρίνεται για αυτές, μέσα στο λαό, όσο και να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει. Δεν φταίει ο ιός ούτε για την αλλαγή των σχέσεων εργασίας προς το χειρότερο, ούτε για τις καθυστερήσεις στις εγγραφές, ούτε γιατί δεν οργανώθηκαν έγκαιρα τα τηλεμαθήματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτήν την πολιτική που ακολουθείται από την δημοτική αρχή, γιατί για εμάς ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να στηριχτούν οι δομές αυτές καθώς και οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και και όχι να υποβαθμίζονται στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Καλούμε την δημοτική αρχή:

1) Να λειτουργήσει όλα τμήματα και τις δράσεις του Δήμου που μπορούν να λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης και να προετοιμαστεί από τώρα για το ασφαλές άνοιγμα τους, όταν το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

2) Να εξασφαλίσει το εργασιακό καθεστώς όλων των εργαζομένων στις δομές αυτές.

3) Να σταματήσει την κοροϊδία και να υλοποιήσει την δέσμευση της για την στέγαση των συλλόγων.

4) Να απαλλάξει τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους από την καταβολή δημοτικών τελών, αναδρομικά, από την ημέρα που σταμάτησε η λειτουργία τους με απόφαση της κυβέρνησης και για όλη τη χρονιά που διανύουμε.