Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ.: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

0
0

“Η πολιτική της δημοτικής αρχής που εφαρμόζει στις δομές πολιτισμού και αθλητισμού τις οδηγούν σε υποβάθμιση και σε κλείσιμο”.

 

 

Δριμύ κατηγορώ της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τη δημοτική αρχή της Πετρούπολης που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο αντιμετώπιση των συγκεκριμένων δομών ως εμπόρευμα και όχι ως λαϊκή ανάγκη.

Κάνει λόγο επίσης για μεγάλη μείωση στις συμμετοχές στο τρέχον έτος, που οφείλεται στους απλήρωτους συμβασιούχους στις δομές, στην κακή οργάνωση των εγγραφών και σε δυσφήμιση των δομών από την ίδια τη δημοτική αρχή. Τελειώνοντας  δηλώνει πως ως παράταξη θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τη λογική αυτή, καθώς θεωρεί ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε σε κλείσιμο των δομών πολιτισμού και αθλητισμού λόγω του Β΄ lockdown, παρ΄ όλα αυτά όμως η ίδια η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι αυτή που υποβαθμίζει και εν τέλει κάποια στιγμή θα φτάσει να κλείσει τις δομές αυτές. Η υποβάθμιση αυτή δεν οφείλεται τόσο στην ανικανότητα και αδιαφορία της διοίκησης, αλλά οφείλεται κυρίως σε πολιτική σκοπιμότητα μιας και αντιμετωπίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό όχι σαν ένα λαϊκό δικαίωμα και ανάγκη του λαού και κυρίως της νεολαίας, αλλά σαν ”εμπόρευμα”, αφού όπως ισχυρίζεται πρέπει να ισχύει στο έπακρο η ανταποδοτικότητα.

 

Πως αλλιώς μπορεί  να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες από 4.000 πέρυσι, απέμειναν  λιγότεροι από 2.500 το τρέχον έτος !!!! Φταίει μόνο η πανδημία σε αυτό;;; Άραγε όλοι οι ιδιωτικοί σύλλογοι αθλητισμού και πολιτισμού  έχουν την αντίστοιχη δραματική μείωση στις εγγραφές τους;  Η αλήθεια είναι πως όχι.

 

Το γεγονός ότι:

 

‘Oλο το προηγούμενο διάστημα άφησαν απλήρωτους τους συμβασιούχους  στις δομές αυτές, και εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι,

 

Δεν οργάνωσαν πολύ έγκαιρα και σωστά τις εγγραφές και ως συνέπεια δεν άνοιξαν έγκαιρα οι δομές. Άνοιξαν σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα από ότι άνοιγαν πάντα, χάνοντας χρόνο δράσης οι ωφελούμενοι και έσοδα ο Δήμος,

 

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, άφηναν να διαρρεύσει η πρόθεσή τους για αύξηση του αντιτίμου των συνδρομών, που με σπουδή προσπάθησαν να περάσουν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο,

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα σύσσωμη η δημοτική αρχή κατακεραύνωνε στα μέσα δικτύωσης τις δομές και  τους υπαλλήλους των δομών, για το  πόσο κακή χρήση γίνεται, πόσο «καλοπληρωμένοι» είναι κάποιοι, πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση,

 

είχαν ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μην εμπιστευτεί τις δημοτικές δομές, να μη θέλει να συνεχίσει. Κάτι που είχε κατακτηθεί επί διοικήσεως της Λαϊκής Συσπείρωσης όταν οι δομές αυτές έσφυζαν από ζωή, και γινόταν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικό- μορφωτικό- πολιτιστικό, βασισμένο στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό και  πολιτισμό, με δράσεις σοβαρού επιπέδου και περιεχομένου.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τη λογική αυτή, γιατί για μας ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο  να στηριχτούν οι δομές αυτές και  και όχι να υποβαθμίζονται  στη λογική κόστους-οφέλους!