Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ. :  ΑΘΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ. :  ΑΘΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡ. :  ΑΘΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

0
0

Πρόταση ψηφίσματος κατάθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης σχετικά με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Σε αυτή κάνει λόγο για διαχρονική υποβάθμιση από όλες τις κυβερνήσεις των Μέσων Αστικής Συγκοινωνίας σε «Μέσα Μαζικής ταλαιπωρίας» και ζητά μία σειρά μέτρων που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αύξηση των δρομολογίων, προσλήψεις προσωπικού, επίταξη των ΚΤΕΛ και ιδιωτικών μέσων προς ικανοποίηση των έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.

Αναλυτικά το ψήφισμα που προτείνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι συνωστίζονται καθημερινά ο ένας πάνω στον άλλο στους σταθμούς και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς στις γειτονιές μας. Αυτή η εικόνα είναι πλέον καθημερινότητα στην πόλη μας.

Η άθλια κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες δεν προέκυψε από το πουθενά.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν την πρώτη ευθύνη για τις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, σε προσωπικό και ανταλλακτικά. Είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης που έχει υποβαθμίσει τα Μέσα Αστικής Συγκοινωνίας σε “Μέσα Μαζικής ταλαιπωρίας και συνωστισμού”.

Αυτή η συσσωρευμένη κατάσταση σε συνθήκες έξαρσης του κορονοϊού έχει μετατρέψει πλέον τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τους συρμούς σε “υγειονομικές βόμβες”.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η κυβέρνηση προσπαθεί με θράσος να κουκουλώσει τις ευθύνες της. Μετά από επτά ολόκληρους μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας έφτασε στο σημείο να συνιστά “υπομονή στους επιβάτες” και να μας παροτρύνει “να πηγαίνουμε με τα πόδια στη δουλειά”!

Αντί να πάρουν έστω και καθυστερημένα μέτρα για την προστασία της υγεία και την ασφαλή μεταφορά του λαού και την ασφάλεια των εργαζομένων, ετοιμάζονται στο όνομα των απαράδεκτων συνθηκών που δημιούργησαν να ξεπουλήσουν και άλλο τις αστικές συγκοινωνίες στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο της “ατομικής ευθύνης” αυτοί που μας στοιβάζουν καθημερινά σαν τις σαρδέλες.

Τώρα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τα σωματεία, τους φορείς της πόλης μας, μαζί με όλους τους Πετρουπολιώτες, να παλέψει για ουσιαστικά μέτρα θωράκισης της υγείας του λαού, για άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση προς το αρμόδιο Υπουργείο με αιτήματα:

  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής.
  • Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  • Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
  • Επίταξη τώρα των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης»