Home Ίλιον Μήνυση της Vodafone σε δημοτικούς συμβούλους του Ιλίου
Μήνυση της Vodafone σε δημοτικούς συμβούλους του Ιλίου

Μήνυση της Vodafone σε δημοτικούς συμβούλους του Ιλίου

0
0

Στα δικαστήρια στέλνει τέσσερις δημοτικούς συμβούλους του Ιλίου η Vodafone. Ο λόγος είναι ότι εναντιώθηκαν στην τοποθέτηση κεραίων κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα σπιτιού κατά πρώτο λόγο. Και  κατά δεύτερο ότι ηγήθηκαν της εκστρατείας απομάκρυνσης κεραίας που βρισκόταν κοντά σε δύο σχολικά συγκροτήματα.

Στο πλευρό της εταιρείας βρίσκονται οι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού που «φιλοξενούσε» την κεραία. Δίπλα στους δημοτικούς συμβούλους, εκτός από πολίτες και συλλογικότητες του Ίλιον, έχει βρεθεί ακόμα και το Σωματείο Εργαζομένων της Vodafone. Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται συλλογή υπογραφών συμπαράστασης.

Η υπόθεση ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 όταν  κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο Ίλιον διαμαρτυρήθηκαν για την κεραία της εταιρείας που βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από 2 σχολικές μονάδες της περιοχής. Άμεση ήταν η σύσταση επιτροπής  από κατοίκους που απαίτησε από το δημοτικό συμβούλιο την υποστήριξη του αιτήματός τους για απομάκρυνση της κεραίας. Με τη σειρά του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την στήριξη του αιτήματος για την απομάκρυνση της κεραίας.

Μήνυση σε τέσσερις δημοτικούς συμβούλους

Ακολούθως, δύο χρόνια μετά το ξήλωμα της κεραίας, η Vodafone και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που μισθωνόταν για τη «φιλοξενία» της κεραίας άσκησαν μήνυσαν κατά των τριών δημοτικών συμβούλων, Θεοδωρακόπουλο Γιώργο, Κουτσιανά Πάνο και Σταματόπουλο Γιώργο, που ηγήθηκαν της εκστρατείας απομάκρυνσής της, απαιτώντας 206.850 ευρώ. Επίσης, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού με την κεραία άσκησαν μήνυση κατά των δημοτικών συμβούλων Κουτσιάνα Πάνο και Ξενάκη Νίκο, διότι διακίνησαν ενημερωτικά φυλλάδια κατά της λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή.

Το κατηγορητήριο στο οποίο στηρίχθηκε η αγωγή κατά τη δημοτική κίνηση “Ασυμβίβαστο Ίλιον” αναφέρει φθορά ξένης περιουσίας, απειλή, εξύβριση δια του λόγου και δια του Τύπου και ότι η στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων δεν συνάδει με την ιδιότητα τους.

Ζητούν συμπαράσταση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι που βρίσκονται στο πλευρό τους, ζητούν μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους συμπολίτες τους με την υπογραφή ψηφίσματος απέναντι σε κάθε δίωξη «που βάζει πάνω από την υγεία των πολλών, τα κέρδη των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών».

Σημειώνεται, πως ήδη στο πλευρό τους έχουν βρεθεί με ψηφίσματα, μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης, ο Σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Γληνός, η Ένωση Γονέων Ίλιον, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δ.Σ. Ίλιον και του 25ου Δ.Σ. Ίλιον, το Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, καθώς και πλήθος άλλων συλλόγων και σωματείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης, στις 3 Νοεμβρίου εκδικάστηκε η μήνυση του ιδιοκτήτη που λάμβανε μίσθιο από την εταιρεία, κατά των δύο δημοτικών συμβούλων. Οι δύο πολίτες κρίθηκαν ένοχοι για τις δύο από τις τρεις κατηγορίες, της εξύβρισης δια του Τύπου και δια του λόγου.

Στις 20 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι δίκες, με τους πολίτες να ζητούν την στήριξη απέναντι στην εταιρεία, με υπογραφές μέσα από τη φόρμα που μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της δημοτικής κίνησης.