Home Πετρούπολη ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

0
0

ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ

 

 

Τον αποκλεισμό του Δήμου Πετρούπολης από το πρόγραμμα Φιλόδημος για την αγορά απορριμματοφόρων και σαρώθρων με κρατική χρηματοδότηση καταγγέλλει ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης.

 

Με ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ ο κ. Μπουσούνης ζητά την τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν όπως λέει το κριτήριο να είναι μόνο πληθυσμιακό όταν οι υπάρχουν διαφορετικοί παράμετροι.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ 

Απαράδεκτος γενικός αποκλεισμός των Δήμων με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων (συνεπάγεται και της Πετρούπολης) από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών για απόκτηση απορριμματοφόρων ή σαρώθρων με 100% κρατική χρηματοδότηση έως 150.000 €/δήμο. Τη στιγμή μάλιστα που Δήμοι όπως ο δικός μας εξετάζει τις περιπτώσεις έμμεσου δανεισμού με leasing για την απόκτηση μέσων για την καθαριότητα. Τη στιγμή που Δήμοι όπως ο δικός μας αλλά και όμοροι στην Δυτική Αθήνα όπως το Ίλιον έχουμε το ΧΥΤΑ Φυλής στην γειτονιά μας. Είναι απόλυτη ανάγκη να απαιτήσει ο Δήμος μας από το Υπουργείο Εσωτερικών την τροποποίηση της πρόσκλησης και στο σκέλος του συνολικού ποσού που είναι 40 εκατ. € και των κριτηρίων. Δεν μπορεί το μόνο κριτήριο να είναι το πληθυσμιακό. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως η οικονομική κατάσταση των Δήμων, η τυχόν διασπορά του πληθυσμού, η γεωμορφολογία, η γειτνίαση με χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων κ.α.

Οι Ενεργοί Πολίτες, η δημοτική μας κίνηση κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου την διεκδικεί και ενημερώνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακριβώς το ίδιο πράττουμε και στις περιπτώσεις αποκλεισμού του Δήμου μας.