Home Πετρούπολη ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: «ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: «ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: «ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

0
0

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μπουσούνης απαντά στην δήλωση Σίμου κατά των «Ενεργών Πολιτών» μιλώντας για πολιτική μιζέρια, εμποτισμένη με αντιδημοκρατική λογική.

Αναλυτικά η απάντηση του Μανώλη Μπουσούνη έχει ως εξής:

«Θα αξιοποιήσουμε την απάντηση μας στην από 21.02.2019 δήλωση του Δημάρχου της πόλης μας για να απευθυνθούμε ολοκληρωμένα στους συμπολίτες μας στην Πετρούπολη. Σε όλες και όλους που ζουν στην πόλη ανεξαρτήτως εάν ψηφίζουν ή όχι σε αυτή.

Δυστυχώς η πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου της πόλης μας εναντίον της συλλογικότητας μας, των Ενεργών Πολιτών και εμένα προσωπικά ως Υποψήφιου Δημάρχου, ήταν γεμάτη πολιτική μιζέρια, πολιτικά ψεύδη, ανακρίβειες και ιδιοκτησιακές λογικές απέναντι στην κοινωνία της πόλης.

Κυρίως όμως ήταν ποτισμένη με μια αντιδημοκρατική λογική καθώς ξεκίνησε με ένα στίχο που έκανε αναφορά σε Εχθρούς.

Νοιώθει απειλή ο δήμαρχος γιατί ασχολούμαστε με τις συγκοινωνίες, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τις στάσεις, τους αθλητικούς χώρους ή επειδή προτείνουμε ανοικτά και δημόσια ρεαλιστικές και μακροχρόνιες λύσεις που υπερβαίνουν τη δική του ανεπαρκή διαχείριση;

Αναφέρει ο Δήμαρχος ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Εδώ το πρόβλημα για εμάς δεν είναι ότι επιτίθεται στην παρούσα κυβέρνηση αλλά ότι επιδιώκει να κρύψει από την κοινωνία της πόλης την ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τους υφιστάμενους διαθέσιμους πόρους.

Και εξηγούμαι:

Στις 19 Νοεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε επίσημα από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλόδημος» η δυνατότητα πλήρους επιχορήγησης των δήμων με 320.000.000 € για την επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, την κατασκευή – ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή/και επέκταση υφιστάμενων (50.000.000 €) και την ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια, γενικά λύκεια (ΓΕΛ), επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)) και ειδικών σχολείων (120.000.000 €) βλ. http://www.mou.gr/Lists/Custom_Announcements/Attachments/525/CallV.pdf

Δυστυχώς ούτε Δημαρχείο ιδιόκτητο έχουμε ούτε επαρκείς σχολικές μονάδες, οπότε είναι προτιμότερο να εργαστούν ως Διοίκηση ώστε να αξιοποιήσουν τους υφιστάμενους πόρους, παρά να κυνηγάνε φαντάσματα για να κρύψουν τη διαχρονική τους αδυναμία να έχει η πόλη μας βασικές υποδομές. Αυτή η αδυναμία μας κοστίζει ακριβά γιατί καταβάλλουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση για μισθώματα που θα μπορούσαν να πηγαίνουν για κοινωνικές, αναπτυξιακές δράσεις και σύγχρονες υποδομές.

Αναφέρει επίσης ο Δήμαρχος ότι η παρούσα κυβέρνηση «συνεχίζει την πετσοκομμένη χρηματοδότηση για έργα που χρειάζονται οι σχολικές υποδομές»

Από τις 23 Ιουλίου 2018 έχει ενταχθεί ο Δήμος μας στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών για την Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Πετρούπολης με εγκεκριμένους πόρους 271.300 € που απορροφούνται πρώτοι και έχει προσθέσει και ιδίους πόρους 633.033 €. Βλ. http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/apof37871D-PETROYPOLHS-23072018.pdf

Εδώ σημειώνουμε ότι από το ίδιο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ έχουν εγκριθεί από 06 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον Δήμο μας και 233.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Πετρούπολης, ενώ ο Δήμος έχει προσθέσει και 27.400 € από ιδίους πόρους.

Αντί λοιπόν τους τελευταίους μήνες η Δημοτική Αρχή να έχει ενημερώσει τους πολίτες ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένοι πόροι και να καλεί σε συνελεύσεις ανά χωρική ενότητα για να συναποφασίσει με τους πολίτες για τις προδιαγραφές των παιδικών χαρών (δάπεδα, φωτισμός, εξοπλισμός κ.α.) και για τις αναγκαίες επισκευές στις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, προτιμάει να επιτεθεί στη δημοτική συλλογικότητα μας που έκανε εκδήλωση με επιστημονικά στελέχη που δουλεύουν πάνω σε αυτό πρόγραμμα για να ενημερωθούμε όλες και όλοι.

Μας εγκαλεί γιατί πρόσφατα καλέσαμε σε ανοικτή ενημερωτική συζήτηση εκπαιδευτικούς και γονείς με την παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) για να μιλήσουμε για τη σχολική στέγη, την εκπαίδευση στην πόλη και το θέμα των σχολικών γευμάτων.

Η συλλογικότητα μας και εγώ ως Υποψήφιος Δήμαρχος σημειώνουμε ότι θέλουμε να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια τις ανάγκες σε κάθε τομέα ευθύνης του Δήμου στην πόλη μας, ώστε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ικανοποίηση τους. Ως αυριανή δημοτική αρχή θέλουμε από την πρώτη στιγμή με βάση το πρόγραμμα μας, που θα έχει προκύψει από την επικοινωνία με τους πολίτες, να λύνουμε τα θέματα και όχι να ξοδέψουμε τη μισή θητεία για να ενημερωθούμε.

Πουθενά δεν έχουμε μιλήσει σε θεσμικό φορέα εκ μέρους του Δήμου Πετρούπολης όπως μας καταγγέλλει και εάν του έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο να το αναφέρει ρητά αλλιώς αποκαλύπτεται ακόμη μια φορά η ανακρίβεια των λεγομένων του. Πάντα στις επαφές μας πηγαίναμε έχοντες ανά χείρας τις αποφάσεις του δημ. συμβουλίου και ζητούσαμε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για επίσπευση των διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος φτάνει στο τραγικό πολιτικά σημείο να μας εγκαλεί για την ξεκάθαρη θέση μας, ότι δηλαδή δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει νέος ΧΥΤΑ στο Λατομείο Μουσαμά. Και έτσι είναι και δεν θα λειτουργήσει. Το στηρίζει αυτό στην τελευταία επαγγελματική μου ιδιότητα που ποτέ δεν έκρυψα και δεν είχα κανένα λόγο άλλωστε από τους συμπολίτες μου. Βεβαίως δεν εργάζομαι (από τον 04/2017) στην ιδιαίτερη γραμματεία του Πρωθυπουργού (γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει) όπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος για να πείσει με ύφος αποκάλυψης πόσο επικίνδυνος είμαι για την πόλη, αλλά είμαι Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Επιτέλους αντιληφθείτε ότι υπάρχουν δημοκράτες, προοδευτικοί άνθρωποι που πιστεύουν και υπηρετούν την αυτοτέλεια των δημοτικών παρατάξεων και των συνδικαλιστικών σχημάτων, από τις κάθε είδους κομματικές εξαρτήσεις και απόλυτες αλήθειες. Για τα δεκάδες μέλη μας που δεν έχουν απολύτως καμία κομματική ένταξη οι χαρακτηρισμοί σας και οι αναλύσεις σας ήταν άκρως προσβλητικές και έξω από κάθε πραγματικότητα. Και σίγουρα αφού μπήκατε στον  κόπο να χαρακτηρίσετε εμάς ως κυβερνητική παράταξη, γιατί ντραπήκατε να γράψετε αυτό που και εσείς δημόσια υπερηφανεύεστε και καλά κάνετε για την κομματική ταύτιση της Διοίκησης της Λαϊκής Συσπείρωσης; Περιμένουμε με αγωνία να συμπληρώσετε το κενό στη Δήλωση σας εφόσον πιστεύετε ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Αναμένουμε στην επόμενη δήλωση του να μας κατηγορήσει και για τη δωρεάν θεατρική παράσταση που διοργανώσαμε για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών με θέμα την ανακύκλωση και για το Κοινωνικό Σεμινάριο για την Υγεία με γιατρούς από το Αττικό Νοσοκομείο και να πει ότι οι Πετρουπολιώτες δε μασάμε ταραμά λόγω Καθαρά Δευτέρας μετά το εύστοχο για το «κουτόχορτο».

Επιτίθεται στην Περιφερειάρχη Αττικής για το θέμα των απορριμμάτων διότι ισχυρίζεται ότι η ίδια είπε ότι θα σταθεί εναντίον κινημάτων για το εν λόγω θέμα. Η παρερμηνεία σε όλο της το μεγαλείο αλλά έτσι και αλλιώς καταλάβαμε γρήγορα ότι αυτό το έχει εύκολο.

Όμως εδώ το πρόβλημα το έχουμε γιατί έχει σταθεί παντελώς ανίκανος πολιτικά να εμπνεύσει οποιαδήποτε ουσιαστική κινητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για αυτό το ζήτημα γιατί έχει χαλάσει 1 τόνο χαρτί για καταγγελίες χωρίς να εφαρμόζει πολιτικές στην πόλη πρότυπο για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και να συγκροτήσει ένα μαζικό και νικηφόρο κίνημα που συνεχώς θα παρεμβαίνει δημιουργικά για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής. Που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι πρέπει κάθε Δήμος ή ομάδα Δήμων στο Λεκανοπέδιο να συλλέγγει/ουν πλέον τα δικά του/ς απορρίμματα με τρόπο σύγχρονο και φιλοπεριβαλλοντικό.

Βεβαίως από την Περιφερειάρχη που εγκαλεί για δήθεν δηλώσεις της αυτό το διάστημα έχει λάβει γενναία χρηματοδότηση για εκτελούμενα έργα. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο Ο.Τ. 914. π/υ1.965.854 €, για το οδικό δίκτυο με έντονη κατωφέρεια π/υ 451.628 €, την ασφαλτόστρωση στην 25ης Μαρτίου και όχι μόνο π/υ 1.100.000 € και την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού π/υ 880.670 €.

Ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε το θεσμικό του ρόλο πλήρως αντιδημοκρατικά για να επιτεθεί σε μια κοινωνική αυτοδιοικητική συλλογικότητα πολιτών, τους Ενεργούς Πολίτες επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος «έχουν επιδοθεί σε μια σειρά από θεματικές συγκεντρώσεις-ομιλίες, για να ακούσουν τα προβλήματα του λαού της Πετρούπολης και να προτείνουν -όπως ισχυρίζονται- λύσεις!’». Εδώ πρέπει να μας εξηγήσει την κατηγορία. Υπάρχει κάποιου τύπου απαγόρευση στην πόλη μας που δεν την γνωρίζουμε; Πάντως και να υπάρχει άτυπα εμείς θα την αγνοήσουμε, ως οφείλουμε.

Δικός μας σκοπός είναι να εργαζόμαστε χωρίς πολωτικές διαμάχες και μάλιστα άνευ περιεχομένου. Είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Ο στόχος για το καλό της Πετρούπολης πρέπει να είναι κοινός και για αυτό δίνουμε το παρόν με τις δυνάμεις μας αψηφώντας το ότι με τις δικές μας ενέργειες άλλοι μπορεί να δρέψουν εκλογικούς καρπούς σε παρόντα χρόνο .

Θα συμφωνούσαμε πάντως μαζί σας Δήμαρχε ότι τα πεπραγμένα σας στον Δήμο, προσομοιάζουν περισσότερο με ΔΕΙΓΜΑΤΑ πολιτικής παρά με ολοκληρωμένη παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα και τα σύγχρονα αιτήματα και ανάγκες των συμπολιτών μας».