Home Ίλιον ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΠΑΡΕΣΥΡΕ 10ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΠΑΡΕΣΥΡΕ 10ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΠΑΡΕΣΥΡΕ 10ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0
0

Τροχαίο σημειώθηκε στο Ίλιον, με μοτοσικλέτα να παρασύρει και να τραυματίζει 10χρονο μαθητή έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε 10χρονο μαθητή έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Ίλιον, το μεσημέρι της Τρίτης (11/5).

Το διερχόμενο με ταχύτητα μηχανάκι επί της λεωφόρου Παλατιανής παρέσυρε το 10χρονο αγόρι την ώρα που αυτό έβγαινε από το σχολείο. Το ατύχημα προκλήθηκε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης της σχολικής διάβασης, ενώ δεν υπήρχε ούτε σχολικός τροχονόμος.

Το παιδί που παρασύρθηκε από το μηχανάκι δεν έχασε τις αισθήσεις του, αλλά όλη η αριστερή πλευρά του προσώπου του καθώς και τα χέρια του και τα πόδια του είναι γεμάτα εκδορές.

Οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου επιρρίπτουν ευθύνες για το ατύχημα στον δήμο κατηγορώντας τον ότι δεν μεριμνά για τους μαθητές.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Λίγες ημέρες πριν το ατύχημα κατά την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου μες ανακοίνωσή του ανάφερε μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και χρήζουν παρέμβασης του δήμου. Δυστυχώς επαληθεύτηκε με τον πιο άσχημο τρόπο… όσον αφορά ότι νιώθουν «ΑΔΥΝΑΜΟΙ μπροστά στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε από την αναλγησία του Δήμου μας για ένα Ασφαλές Σχολικό Περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται..

«Ξεκινώντας το ταξίδι μας σαν νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, μια συστάδα ανθρώπων που δεν μπορούσε πια να ανεχτεί την κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό κτίριο, αποφάσισε με τα λιγοστά οικονομικά λόγω covid-19 να αφιερώσει κυριολεκτικά την ψυχή του παρέχοντας ο, τι μπορεί σε κτίριο και συνεπώς στην σχολικό πληθυσμό.

Ασπαζόμενοι το γεγονός ότι το σχολείο αποτελεί κατεξοχήν χώρο παιχνιδιού, παροχής γνώσης, αγωγής & κοινωνικοποίησης, εργαστήριο προετοιμασίας για την ζωή, προσπαθήσαμε να ομορφύνουμε το περιβάλλον του σχολικού κτιρίου αλλά στεκόμαστε ΑΔΥΝΑΜΟΙ μπροστά στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε από την αναλγησία του Δήμου μας για ένα Ασφαλές Σχολικό Περιβάλλον.

Όπως θα δείτε στις φυτογραφίες και όπως γνωρίζουμε όλοι, ο προαύλιος χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για την φιλοξενία των δραστηριοτήτων των παιδιών.

 

 

Δάπεδο εξωτερικού χώρου από το 1960 γεμάτο λακουβάκια που κρατούν τα απομεινάρια των γυαλιών που σπάζουν οι βάνδαλοι εξωσχολικοί κάθε βράδυ και που η καθαρίστριά  μας πασχίζει κυριολεκτικά να συμμορφώσει κατάλληλα.

Έπειτα από το Μ. Σάββατο όπου έπεσαν βεγγαλικά επί σκοπού στον προαύλιο χώρο και κάποιοι τον βρήκαν χώρο για πάρτι ασυδοσίας, ζητήσαμε την ευγενική συνδρομή του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου μας.

 

 

Μετά κόπων & βασάνων η μικρή σκούπα που εστάλει δεν απέδωσε καρπούς διότι δεν είχε την δύναμη να τραβήξει από το κυριολεκτικά σκαμμένο δάπεδο τα γυαλιά.

Για αυτό αύριο το πρωί θα βρίσκεται συνεργείο του Δήμου με πιεστικά πλυστικά που θα προσπαθήσουν να τα διώξουν.

Το πρόβλημα δεν λύνεται όμως έτσι.

 

 

Από το Κέντρο Έρευνας & Πρόληψης Ατυχημάτων βασικότερη αιτία τραυματισμού σε σχολικές κοινότητες είναι η πτώσεις με το μεγαλύτερο ποσοστό να συμβαίνει σε προαύλιους ακατάλληλους χώρους.

Συνεχίζουμε να ζητούμε την Μέριμνα των αρμόδιων για ένα ασφαλέστερο προαύλιο χώρο.

Αυτό περιλαμβάνει ψηλότερα κιγκλιδωματα για την είσοδο των εξωσχολικών καθώς και νέο δάπεδο.

Το δικαιούνται τα παιδιά και αποτελεί σημαντική προτεραιότητά μας»