Home Δυτική αθήνα «ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ  
«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ  

«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ  

0
0
  • Ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα κατά της χωματερής της Φυλής έδωσαν ανήμερα της ημέρας του Περιβάλλοντος εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι , σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θηβών και Φυλής.

 

Με σύνθημα «Δεν πάει άλλο» οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττική και Δυτικής Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επέκταση της Φυλής στήνοντας το δικό τους «μπλόκο» στη διασταύρωση της Λεωφ. Φυλής με τη Λεωφ. Θηβών.

Με την κινητοποίησή τους απαίτησαν μεταξύ άλλων να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή αλλά και να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ, καθώς επίσης και να μην υπάρξει καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

 

Οι ομιλητές επισήμαναν ότι εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους δίπλα στη χαβούζα της χωματερής. Η φωνή διαμαρτυρίας ακούγεται πλέον πιο δυνατά από ποτέ και  ενώνεται με τις φωνές των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, των εργαζομένων του Βόλου  και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, των κατοίκων του Κερατσινίου και του Περάματος που απαιτούν να μη γίνει νέα Φυλή, να μην συνεχιστεί το έγκλημα της καύσης των απορριμμάτων, να κλείσουν τα καζάνια του Θανάτου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης και Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Λευτέρης Αλαβάνος – Νικολάου και Κώστας Παπαδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Αγ. Αναργύρους – Καματερό, Φυλή και Ίλιον, Θοδωρής Σκολαρίκος, Νίκος Ζαπάντης και Νίκος Σταματόπουλος αντίστοιχα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, Νίκη Χρονοπούλου και Στέλλα Βαλαβάνη. Ακόμη παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί) και Γιώργος Τσιακίλος (Λαϊκή Συσπείρωση), η πρόεδρος των Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Πετρούπολης Θανάσης Φιλίππου.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου και του συγκροτήματος Ρωμιοσύνη.