Home Πετρούπολη Νέα πορεία διαμαρτυρίας (6/6) για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής
Νέα πορεία διαμαρτυρίας (6/6) για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Νέα πορεία διαμαρτυρίας (6/6) για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

0
0

Κάλεσμα στους κατοίκους της Πετρούπολης κάνει η  δημοτική αρχή ώστε να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση – πορεία για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., στην Λεωφόρο Φυλής, στο ύψος του Προαστιακού, που διοργανώνουν που διοργανώνουν σωματεία και φορείς

 

Στο κάλεσμα που εξέδωσε αναφέρει: “Ο ΧΥΤΑ Φυλής που εξακολουθεί να επεκτείνεται αποτελεί υγειονομική “βόμβα” για την υγεία του λαού και της νεολαίας της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου. Για την κατάσταση αυτή δε φταίει «το κακό μας ριζικό». Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής, αφού προωθούν την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όλοι στη συγκέντρωση – πορεία με τα Σωματεία και τους Φορείς της Δυτικής Αθήνας – Αττικής.

– Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί το κλείσιμο της χωματερής.

– Για να μην επιτρέψουμε την δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στο Λατομείο Μουσαμά.

Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μία.

 

Κοινό μέτωπο κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ στο λατομείο Μουσαμά

Με ανακοίνωση τους η κίνηση πολιτών Χωματερή Stop – Πολίτες εν δράσει  κάνει έκκληση για κοινή κινητοποίηση του λάου, τον φορέων και των συλλόγων της πόλης και τον όμορων δήμων ώστε να  αποτραπεί η σχεδιαζόμενη επέκταση της χωματερής στο λατομείο Μουσαμά!

 

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι προφανείς και ξεκάθαροι. Στο πρόβλημα (διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής) επιλέγουν την πλέον καταστροφική για το περιβάλλον και την κοινωνία και την πλέον επικερδή για όσους κερδοσκοπούν με τα σκουπίδια, λύση: Το θάψιμο τους σε χώρους κυρίως της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι είναι ήδη επιβαρυμένοι και υποβαθμισμένοι.

Η σχεδιαζόμενη και άμεσα εφαρμόσιμη επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και η πρόθεση για χρησιμοποίηση και του λατομείου Μουσαμά, δίπλα στην πόλη μας, αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες δεν «ιδρώνουν» καθόλου για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αυτοί όχι, εμείς όμως;

Εμείς που αναπνέουμε τον θάνατο εδώ και χρόνια, δεν οφείλουμε να αντιδράσουμε, από τη στιγμή, μάλιστα που σχεδιάζεται όχι βελτίωση αλλά επιδείνωση της κατάστασης. Το ερώτημα είναι ρητορικό.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΔΥΤ. ΜΕΤΩΠΟ, ΦΟΡΕΙΣ

Θα έπρεπε ήδη οι φορείς της πόλης μας σε συντονισμό, και με αυτούς των όμορων δήμων, να έχουν κινητοποιηθεί, και να έχουν κινητοποιήσει τα μέλη τους στην κατεύθυνση μιας μαζικής και δυναμικής αντίδρασης «ως πρώτο άμεσο βήμα».

Πρώτιστα ο δήμος Πετρούπολης, αλλά και φορείς σύλλογοι, σωματεία, δημοτικές παρατάξεις αλλά και ενεργές συλλογικότητες της πόλης, θα έπρεπε να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την οργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας Παν-Πετροπουλιώτικης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην απειλή της νέας χωματερής στο Μουσαμά. Πρέπει έγκαιρα να γίνει σαφές στους αρμοδίους ότι ο λαός της Πετρούπολης δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην καταστροφή του τόπου του.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιδιωχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε επίπεδο Δυτικής Αττικής.

Εμείς ως Χωματερή Stop – Πολίτες εν Δράσει από την πρώτη στιγμή ανοιχτά και δημόσια υποστηρίξαμε ότι πέρα από τις νομικές, θεσμικές, πολιτικές και… υπηρεσιακές αντιδράσεις, τον τόνο θα πρέπει να δώσει η συμμετοχή του λαού της Πετρούπολης. Μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες συγκεντρώσεις και όποιες άλλες δράσεις απαιτηθούν μέχρι να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη δημιουργίας Χωματερής στο Μουσαμά.

Προτείνουμε ξανά στο δήμο, στο Δυτικό Μέτωπο, στην Ένωση Γονέων, στο σωματείο το εργαζομένων στο δήμο, στις τοπικές ενώσεις καθηγητών και δασκάλων στον εμπορικό σύλλογο, σε τοπικούς συλλόγους, φορείς και στέκια να συνεργαστούμε για το κοινό σκοπό, να οργανώσουμε από κοινού σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα καλά προετοιμασμένο τοπικό συλλαλητήριο ενάντια στην σχεδιαζόμενη χωματερή στον Μουσαμά.

Το παράδειγμα του Βόλου (συλλαλητήριο 8.000 ανθρώπων στις 5 Μάη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ), των Ιωαννίνων (Πανηπεριωτικό συλλαλητήριο την 1η Ιούνη ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων ) της Αιγιαλείας (συλλαλητήριο 1000 ανθρώπων για το κλείσιμο της χωματερής στις 7 Μάη) και φυσικά οι κινητοποιήσεις σύμβολο στις Σκουριές και την Κερατέα, δείχνουν τον μόνο σίγουρο, δρόμο για την αποτροπή των σχεδίων των μεγαλο-εργολάβων και των κυβερνήσεων που τους πρακτορεύουν.