Home Περιφέρεια «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ» ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ» ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ» ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

0
0

«Να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή» απαίτησαν σωματεία και φορείς με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 24/2 έξω από την Περιφέρεια.

 

Σημειώνεται πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο γινόταν συζήτηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής», που περιλαμβάνει την επέκταση της χωματερής.

 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας βουλευτής, ο Νίκος Σταματόπουλος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Θοδωρής Σκολαρίκος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων – Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Βάλσαμος Συρίγος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής και ο Σπύρος Ηλίας πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα.

 

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,  ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ, και ο Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Φυλής.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Πρωτούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν θα μπορούν για καιρό να πνίγουν την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, γι’ αυτό «είμαστε και εμείς εδώ για να μεταφέρουμε αυτή τη φωνή». «Σήμερα», πρόσθεσε, «την επέκταση της χωματερής πάνω στη χωματερή έρχονται να την περάσουν ως 4ο θέμα, ενώ η “Λαϊκή Συσπείρωση” έχει ζητήσει το θέμα να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση». «Αυτό», υπογράμμισε, «είναι έγκλημα και πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι ότι συνειδητά σήμερα όσοι σηκώσουν το χέρι τους, το σηκώνουν για να πεθάνει από καρκίνο ο λαός της περιοχής. Τίποτε δεν τελειώνει εδώ, καλή συνέχεια στον αγώνα, κατέληξε ο Γ. Πρωτούλης.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Κωνσταντάς, σημείωσε ενδεικτικά ότι με fast track διαδικασίες, εν μέσω πανδημίας και κυριολεκτικά σαν την «κλέφτρα» η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών της περιοχής.

Μιλώντας η Βέτα Πανουτσάκου, ανάμεσα σε άλλα, χαιρέτισε την απόφαση όλων όσοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και κινητοποιούνται για να βάλουν ένα τέλος, να βάλουν φραγμό στις αντιλαϊκές αποφάσεις κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής.

Ενώ, ο Θοδωρής Χαμαλίδης τόνισε ότι το πρόβλημά τους είναι ποιος εργολάβος θα επικρατήσει. Τώρα δημιουργούν, συνέχισε, το «σινικό τείχος» μήκους 1,5 χιλιομέτρου και  ύψους 20 μέτρων για να εγκιβωτιστούν εκατομμύρια τόνοι ακόμα σκουπίδια. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει, κατέληξε.

Ακολούθως αντιπροσωπεία τους μετέβη στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου έγινε δεκτό το αίτημά τους να γίνουν παρεμβάσεις εκπροσώπων τους στη συνεδρίαση του ΠΣ.