Home Πετρούπολη ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΨΙΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΨΙΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΨΙΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

0
0

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΒΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς στο λόγο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρθηκε στην ενότητα των Ελλήνων που για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει την ασπίδα για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η 25η Μαρτίου 1821 σηματοδότησε μια νέα αρχή στην ιστορική πορεία του ελληνισμού. Ήταν ένα φυσικό αποτέλεσμα της ισχυρής θέλησης του Έθνους μας να ανακτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Επανάσταση ήρθε σε μια πολιτική συγκυρία όπου αντιμετωπίστηκε μάλλον αδιάφορα από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, πέτυχε το σκοπό της διότι πέρα από τις γεωπολιτικές και στρατηγικές επιδιώξεις και την εξισορρόπηση της εξουσίας, το Έθνος μας διαθέτει αμείλικτη εθνική αρετή, ιστορική μνήμη, άφθονο πνεύμα και εσωτερική δύναμη σφυρηλατημένη μέσα από χιλιάδες χρόνια αγώνων και θυσιών.

Το μήνυμα της επίτευξης των στόχων του 1821 παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες και κοινούς στόχους σε δύσκολους καιρούς.

Σήμερα καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ώστε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που αξίζουν. Οφείλουμε να δράσουμε με πυγμή και αποφασιστικότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα δύο μέτωπα που ταλανίζουν την πατρίδα μας το τελευταίο διάστημα: την επιθετική συμπεριφορά γειτονικών μας κρατών, τα οποία εργαλειοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να υπονομεύσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και την παγκόσμια επιδημία του κορονοϊού που ήρθε και στο δικό μας κατώφλι.

Σε αυτές τις δύσκολες για την πατρίδα μας συγκυρίες, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις ύψιστες αξίες του Έθνους μας όπως την ελευθερία και τη δημοκρατία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι αξίες και τα ιδανικά εκείνων που αγωνίστηκαν το 1821 συνεχίζουν να μας εμπνέουν όλους, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μέσω της εθνικής ενότητας, ο Ελληνισμός θα κερδίσει τις νέες αυτές μάχες που είναι τόσο κρίσιμες για το μέλλον του Έθνους μας.

Και σε ένα χρόνο από τώρα, θα γιορτάσουμε όλοι ενωμένοι τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με λαπρότητα και αισιοδοξία για το κοινό μας μέλλον.

 

Νίκος Κακαβάς

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής»