Home Ίλιον Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ 701
Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ 701

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ 701

0
0

 ΆΜΕΣΗ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ

 

Σύσκεψη με τον διευθυντή του ΟΑΣΑ, εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων στα λεωφορεία και τους διοικητές των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας είχε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο δημαρχείο. Αφορμή της σύσκεψης αποτέλεσε η επίθεση σε οδηγό λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ανθούπολη – Καματερό και η μερική τροποποίηση της γραμμής 701 που διέρχεται από την οδό Αγ. Νικολάου.

Ο κ. Ζενέτος επεσήμανε την ανάγκη να ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο χρειάζεται προκειμένου να αισθανθούν ασφαλείς οι επιβάτες των λεωφορείων και έθεσε το Δήμο στη διάθεση των αρμόδιων φορέων ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά. Επιπλέον, ζήτησε πύκνωση και αναδιάρθρωση των δρομολογίων ώστε να κατανέμονται ορθά μέσα στην ημέρα ενώ επανέλαβε το αίτημα για λειτουργία κυκλικής γραμμής από το μετρό του Αγίου Αντωνίου έως το κέντρο του Ιλίου, προκειμένου να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό.
Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων εξήραν την άμεση αντίδραση του δημάρχου Ιλίου, ζήτησαν να δοθεί έμφαση στην αστυνόμευση της περιοχής και διαβεβαίωσαν ότι σε 2-3 ημέρες θα έχει αποκατασταθεί το κανονικό δρομολόγιο της γραμμής 701. Συμπτωματικό και τυχαίο χαρακτήρισαν το περιστατικό οι διοικητές των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, καθώς όπως τόνισαν το Ίλιον είναι μια ασφαλής πόλη, χωρίς ανάλογα προβλήματα.


ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα. Την τελευταία 10ετία βρίσκονται σε κακή κατάσταση, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και οχημάτων και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαμβάνουν οι πολίτες καλύτερη και ποιοτικότερη συγκοινωνία είναι το τρίπτυχο: ανανέωση στόλου, αντικατάσταση λεωφορείων και προσλήψεις. Ο Δήμος δε μπορεί να υποκαταστήσει τη δουλειά του κράτους» σημείωσε ο δήμαρχος Ιλίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής του ΟΑΣΑ Δημήτρης Αποστολίδης, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Σιορίκη πρόεδρο, Χρήστο Φώτη οργανωτικό γραμματέα, Νικόλαο Πετρόπουλο αντιπρόεδρο και Φώτη Νικολακόπουλο μέλος, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Αθανάσιος Τούμπανης και Τμήματος Ασφάλειας Ιλίου Σταύρος Κατής και ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Λιόσης.