Home Δυτική αθήνα Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας μίλησαν στον Τόσκα για την ελλιπή αστυνόμευση
Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας μίλησαν στον Τόσκα για την ελλιπή αστυνόμευση

Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας μίλησαν στον Τόσκα για την ελλιπή αστυνόμευση

0
0

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δυτική Αθήνα σε θέματα ασφάλειας συζήτησαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, σε σύσκεψεις που πραγματοποιήθηκαν στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου ο κ. Τόσκας συναντήθηκε με τους δημάρχους Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Ιλίου Νίκο Ζενέτο, Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη και Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη.   Σε αυτήν συζητήθηκε το υπάρχον καθεστώς αστυνόμευσης και πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί.

Στις 4/6 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασία του Πολίτη με τους δημάρχους Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο, Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου, όπου και σε αυτήν έγινε καταγραφή των προβλημάτων αστυνόμευσης και δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα των βελτιώσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και πως αυτά θα υλοποιηθούν μέσα στον επόμενο κιόλας μήνα.

Παρούσα η ηγεσία της ΕΛΑΣ

Στις δύο προγραμματισμένες συσκέψεις παρευρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος καθώς και ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Από την πλευρά του υπουργείου ειπώθηκε ότι στις δύο συσκέψεις όπως προέκυψαν, λόγω αδυναμίας παρουσίας στην πρώτη σύσκεψη όλων των δημάρχων, έγινε αναλυτικότατη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας. Έγιναν αντιληπτές οι ανάγκες για βελτίωση της αστυνόμευσης, αλλά και ενίσχυσης και θα παρθούν άμεσα μέτρα, τα οποία θα ελεγχθούν για την αποτελεσματικότητά τους σε διάστημα ενός μήνα από την ημέρα της εφαρμογής τους.