Home Πετρούπολη Ο ΒΛΑΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ [VIDEO]
Ο ΒΛΑΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ [VIDEO]

Ο ΒΛΑΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ [VIDEO]

0
0

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΣΥΖΗΤΉΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Ερώτηση προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο επικεφαλής της ΡΑΚ Νίκος Σακούτης σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα με τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας, υπόθεση που θα εξετασθεί στο Εφετείο.

Ο κ. Σακούτης είπε ότι μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν στάθηκε στο πλευρό του δήμου με αποτέλεσμα σταδιακά να κερδίζουν δίκες, είτε η Μονή Λαμίας, είτε ιδιώτες. Έκανε λόγο για πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης που κατέληξε σε φιάσκο και για πρωτοβουλία της Περιφέρειας όπου συμφωνήθηκε να κρατήσουν ίδια στάση οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης να υπερασπιστούν αυτό που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το την περιουσία του δημοσίου. Τέλος ζήτησε από τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιαννακοπούλου να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος τόνισε ότι οι διεκδικήσεις είναι μείζον θέμα για την Πετρούπολη και τη Δυτική Αθήνα. Όπως είπε η πρώτη δίκη έχει χαθεί και τώρα παίζονται όλα για όλα στο Εφετείο στις 4 Νοεμβρίου στο οποίο όμως δεν θα υπάρξει ακροαματική διαδικασία, αλλά θα γίνει ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δικαστών. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Μονή Λαμίας έχει το πάνω χέρι. Και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και να κινητοποιηθούν πολιτικές δυνάμεις γιατί είναι μία υπόθεση που αφορά το ελληνικό δημόσιο και θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΛΑΧΟΥ – ΣΙΜΟΥ

Σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, ο κ. Βλάχος είπε πως η προηγούμενη διοίκηση ολιγώρησε και δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενη για τις εξελίξεις. Ο κ Σίμος απάντησε πως η διοίκηση του έδωσε μεγάλο αγώνα μαζί με τους άλλους δημάρχους που εμπλέκονται στην υπόθεση, τον κ. Παχατουρίδη και τον κ. Ζενέτο, έχοντας στο πλευρό του πολλούς δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις. Σημείωσε πως αυτός που ευθύνεται για τις δυσχερείς εξελίξεις είναι το ελληνικό δημόσιο που δεν υπερασπίστηκε την περιουσία του.

Η κ. Γιαννακοπούλου βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που παρευρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων έκανε σύντομη παρέμβαση λέγοντας ότι τάσσεται στο πλευρό του δήμου και θα φέρει το θέμα με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.