Home Σπορ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

0
0

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ

 

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του στους επτά μαραθωνίους που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σημείωσε ο Πετροπουλιώτης Παναγιώτης Καραΐσκος που τερμάτισε δεύτερος (2.26.28) από τους Έλληνες στον φετινό 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο αθλητής του Πανελληνίου είχε ανέβει βάθρο και το 2017 και το 2018 ως τρίτος πίσω από τον Κώστα Γκελαούζο και τον Χριστόφορο Μερούση (4ος φέτος).

Η τριανδρία Κώστα Γκελαούζου, Χριστόφορου Μερούση και Παναγιώτη Καραΐσκου, που τερμάτισε μ’ αυτήν τη σειρά τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν φαβορί και πριν την έναρξη του αγώνα. Το ερώτημα ήταν αν θα άλλαζε η σειρά τερματισμού και το αν θα κατάφερναν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην κλασική διαδρομή, κάτι που είχαν καταφέρει πέρσι οι Γκελαούζος και Καραΐσκος.

Η βροχή και ο αέρας στάθηκαν εμπόδια για έναν καλύτερο χρόνο (2.23.53 πέρυσι & 2.22.30 ρεκόρ στο Αμβούργο φέτος) , αλλά όπως είπε και ο ίδιος «πρώτα μετράει ο τερματισμός, μετά η θέση και μετά ο χρόνος» και συμπλήρωσε, «με δυσκόλεψε ο καιρός, το πάλεψα και πήρα την 2η θέση στο πανελλήνιο που είναι η καλύτερη μου θέση. Ίσως ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω δώσει. Η δυνατή βροχή στο ξεκίνημα βάρυνε τα πόδια μου. Στο τέλος όμως τα κατάφερα. Από το 25ο

χιλιόμετρο και μετά έκανα προσπάθεια χιλιόμετρο χιλιόμετρο να μην εγκαταλείψω. Όσο προχωρούσα όμως έλεγα στον εαυτό μου «λίγο ακόμα, λίγο ακόμα». Και όχι μόνο κατάφερα να τερματίσω αλλά βρέθηκα και στην δεύτερη θέση».

Ο Καραϊσκός αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πετύχει ρεκόρ διαδρομής και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας τον Μάρτιο με 1 ώρα 08′ 04”.

 

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ!

«Από το 2013 τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Θυμάμαι, πάντως, την εποχή που ήμουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ως θεατής και δάκρυζα όταν έβλεπα να τερματίζουν οι άλλοι δρομείς», δήλωσε συγκινημένος ο Έλληνας πρωταθλητής που τώρα βρέθηκε ο ίδιος στο βάθρο και είναι η σειρά του για να γνωρίσει την αποθέωση.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος από την πρώτη στιγμή των αποτελεσμάτων με ανάρτησή του στο facebook έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του Καραΐσκου:

«Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Καραΐσκο, στον Αθλητή , στον φίλο, στον συνεργάτη, που τίμησε για μια ακόμη φορά σήμερα τη Χώρα του, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πετρούπολη. Κατετάγη δεύτερος στον σημερινό Μαραθώνιο. Άλλη μια σημαντική διάκριση γι’ αυτό το σπουδαίο παιδί . Ο Δήμος μας θα τον τιμήσει, όπως θα

τιμήσει και τον άλλο σπουδαίο Αθλητή συμπατριώτη μας Στέφανο Ξένο που ανεδείχθη παγκόσμιος πρωταθλητής στο Καράτε στην κατηγορία Κ21. Μπράβο στα παιδιά, αλλά μπράβο και στις οικογένειες τους».

ΙΛΙΟΝ: ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεύτερη με χρόνο 3.02.29 τερμάτισε μία άλλη αθλήτρια του Πανελληνίου η Κατερίνα Ασημακοπούλου, από το Ίλιον.

Την Ασημακοπούλου την είχαμε γνωρίσει ως πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων αλλά πλέον τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο μαραθώνιο.

Όπως δήλωσε και η ίδια μετά το τέλος του αγώνα, «Από την αρχή είχα κάποιο πρόβλημα στην κοιλιά μου και έπαθα κράμπα. Δυσκολεύτηκα από την αρχή της κούρσας. Η βροχή δυσκόλεψε κατά πολύ την προσπάθειά μας. Ο κόσμος είναι αυτός που μου έδωσε δύναμη με κράτησε στον αγώνα και στο τέλος πέτυχα το στόχο μου ανεβαίνοντας στο βάθρο».

 

ΠΕΜΠΤΟΣ O ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ

Ένας ακόμη αθλητής που έχει τιμήσει την Πετρούπολη με τις συνεχείς παρουσίες του στο Poikilo Rocky Mountain o Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε πέμπτος στο Πρωτάθλημα και 10ος στη γενική με 2.28.29. Στον τερματισμό συγκίνησε αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κρατώντας στην αγκαλιά του και τα δύο παιδιά του.