Home Πετρούπολη Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

 

Στον Διδάκτωρ Οικονομικών Χρήστο Πάλλη εμπιστεύθηκε ο Στέφανος Βλάχος το συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς θα αποτελέσει τον νέο γενικό γραμματέα του Δήμου Πετρούπολης.  

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης ενεργοποίησε την νομοθετική ρύθμιση στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους δήμους ανεξαρτήτως πληθυσμιακών κριτηρίων να έχουν Γενικό Γραμματέα και στη θέση προσλήφθηκε ο οικονομολόγος Χρήστος Πάλλης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

Ο Χρήστος Πάλλης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλλίας, Κάρντιφ, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (PhD), με θέμα τα δημόσια οικονομικά. Έχει σημαντική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στο Χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Εμπορική Τράπεζα και στην Alpha Bank. Έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο τομέα, όπως Δήμαρχος του Δήμου Μεθάνων για 12 έτη (1999-2010) και Πρόεδρος του ΕΟΤ από το 2013 – 2015. Τέλος ο κ. Πάλλης έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε ιδρύματα, όπως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (μέλος ΣΕΠ), στο ΕΚΠΑ και στα ΑΤΕΙ Πειραιά, Πελοποννήσου και Πατρών.
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με τον Γιάννη Σγουρό.

 

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Ο Γενικός Γραμματέας προΐσταται, μετά από τον Δήμαρχο, όλων των Υπηρεσιών του Δήμου.

Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.

Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον των Συλλογικών Οργάνων, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου, σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά τα Συλλογικά Όργανα.

Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχιακού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.