Home Πετρούπολη ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

0
0

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε με επιστολή του ο Μάνος Συλλιγνάκης στον πρόεδρο Βασίλη Φιλίππου.

Στην επιστολή του επικαλείται λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας που τον υποχρεώνουν να δηλώσει παραίτηση. Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Συλλιγνάκη από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ έχει ως εξής:

 

“Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε.

Πριν από περίπου 14 μήνες, μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε στη θέση του αντιπροέδρου δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας, ιδιαίτερα τον δήμαρχο και τον κ. Σκαλιστήρα που με στήριξαν με την ψήφο των παρατάξεων τους, για αυτή την τόσο τιμητική και ουσιαστική θέση.
Έως σήμερα θεωρώ πως υπηρετώ τους συνδημότες μου, ακάματα και αγόγγυστα, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Με ανιδιοτέλεια, ζήλο και ουδετερότητα, προσπαθώ να φέρω σε πέρας τους τομείς ευθύνης που κυρίως μου ανέθεσε ή πρότεινε ο Δήμαρχος (πρωτοβάθμια επιτροπή, ΔΗΚΕΠΕ κ.α.), θέσεις που θέτω στη διάθεση του για την παραμονή μου ή όχι. Αυτή την υπεύθυνη στάση τηρώ πάντοτε χωρίς να παραγνωρίζω ενδεχόμενες αδυναμίες και παραλείψεις. Είμαι δε ευγνώμων στους συμπολίτες μου γιατί έχουν εκτιμήσει αυτή την αυτοδιοικητική προσπάθεια στην πράξη και με στηρίζουν, δίνοντας μου δύναμη να τους εκπροσωπώ και να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους προδώσω και για λόγους προσωπικούς, ευθύνης και κυρίως πολιτικής αξιοπρέπειας, ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτηση μου από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Παρακαλώ δε, την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασης μου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία.
Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε μικροπολιτικές καταστάσεις και παλαιοκομματικές τακτικές που τόσο πολύ ζημιώνουν και έχουν υποβαθμίσει σήμερα το θεσμό του δημοτικού μας συμβουλίου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό των συνδημοτών μου και της πόλης που ζω και αγαπώ, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή Πετρούπολης» και δεν θα διστάσω να διεκδικήσω και να συγκρουστώ ακόμη, για τις κοινές μας αρχές και αξίες. Εξάλλου ένας τίτλος δεν προσδίδει αξία στον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος με την συνολική στάση ζωής του είναι αυτός που αναδεικνύει και τιμά το αξίωμα. Ένας κύκλος κλείνει, κάποιος νέος ανοίγει. Μας ενώνει κοινή προσπάθεια, να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο Δήμο Πετρούπολης.

Με τιμή

Συλλιγνάκης Ι. Εμμανουήλ”