Home Πετρούπολη ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

0
0

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 20 ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Ξεκινήσαμε το πρωί της Δευτέρας να κάνουμε ρεπορτάζ για ρίψη μπαζών στην Αγία Τριάδα.  Αντί για μπάζα όμως, μπροστά μας φανερώθηκε ένα μακάβριο θέαμα.

Ένα παράτυπο νεκροταφείο ζώων με φωτογραφίες των αγαπημένων τους ζώων, επιτύμβιες πλάκες, περιφράξεις, μέχρι σταυρούς και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Πενήντα μόλις μέτρα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αγίας Τριάδας, πέντε μέτρα από το δημόσιο δρόμο που οδηγεί στο αθλητικό κέντρο του Ποικίλου, μπάζα δεν βρήκαμε,  είχε προλάβει να τα μαζέψει ο δήμος! Στα επόμενα τρία μέτρα πιο αριστερά από τα ίχνη που είχε αφήσει η χούφτα της μπουλντόζας, μετρήσαμε περισσότερους από 20 τάφους μικρών ζώων σε μία έκταση 100 τ.μ. Διασκορπισμένους, άλλους παλιότερους, εγκαταλελειμμένους, αλλά και πιο νέους φροντισμένους. Με περίφραξη, με τσιμεντένια πλαίσια, με λουλούδια, με φωτογραφίες των νεκρών ζώων, μέχρι και στολισμένους χριστουγεννιάτικα.

Μια πραγματική υγειονομική βόμβα που χρονολογείται περισσότερο από τρία χρόνια. Το συμπεράναμε από την ημερομηνία θανάτου που αναγραφόταν σε ένα τάφο. Και μιλάμε για υγειονομική βόμβα καθώς τα νεκρά ζώα έχουν ταφεί κοντά σε δημόσιο χώρο, χωρίς σήμανση, πάνω σε δασικό μονοπάτι. Επίσης έχουν ταφεί σίγουρα σε μικρό βάθος, αφού  είδαμε παρατημένα εργαλεία κηπουρικής που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχτούν οι τάφοι. Τέλος οι αιτίες θανάτου σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα δεν είναι από φυσικά αίτια αλλά από ασθένεια.
Πέρα όμως των υγειονομικών παραβάσεων, προκύπτουν κι άλλες παραβάσεις όπως είναι η περίφραξη χώρου και η ρίψη τσιμέντων κι άλλων υλικών.

Από το ρεπορτάζ προέκυψε πως υπάρχουν ακόμη δύο χώροι που έχει γίνει αυθαίρετη ταφή ζώων. Επίσης μας καταγγέλθηκε πώς υπάρχει και «εργολάβος κηδειών». Ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο κατόπιν αμοιβής αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους.
Περιπατητές του βουνού με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι πολλές φορές αδέσποτοι σκύλοι ή αλεπούδες ξεθάβουν τα νεκρά ζώα και τρέφονται με αυτά. Στο τέλος μένουν εκτεθειμένα στη κοινή θεά υπολείμματα αυτών. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως μας επισήμαναν, η δυσοσμία είναι έντονη…

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

Μας προκαλεί εντύπωση πως ο Δήμος δεν έχει παρέμβει τόσο καιρό, να απομακρύνει από το χώρο αυτό τα νεκρά ζώα. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν έχει δεχθεί καταγγελία για την ύπαρξη τους.  Το συγκεκριμένο παράτυπο νεκροταφείο, πάντως είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Περιμένουμε την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα από το χώρο. Περιμένουμε επίσης την τοποθέτηση σήμανσης που να προειδοποιεί τους παραβάτες για τις επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα νεκρά ζώα συντροφιάς επιτρέπεται να θάβονται σε αδειοδοτημένα νεκροταφεία μικρών ζώων, να αποτεφρώνονται ή να θάβονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.