Home Σπορ ΠΔΣ Οδυσσέας: Η καλύτερη ακαδημία ποδηλάτου είναι στην Πετρούπολη!
ΠΔΣ Οδυσσέας: Η καλύτερη ακαδημία ποδηλάτου είναι στην Πετρούπολη!

ΠΔΣ Οδυσσέας: Η καλύτερη ακαδημία ποδηλάτου είναι στην Πετρούπολη!

0
0

Ποδηλατική Ακαδημία ίδρυσε έδω και λίγους μήνες ο Ποδηλατικός – Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας με στόχο να εκγυμνάσει νεαρά παιδιά ηλικίας 7-16 χρονών και να τα εξοικιώσει με το κόσμο των πεντάλ.

Το ποδήλατο είναι το πρώτο παιχνίδι που χαρίζει αυτονομία στην μετακίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας, αλλά παράλληλα είναι και ένα μέσο άθλησης και ένας σύμμαχος στην προστασία του περιβάλλοντος. Πάνω από όλα όμως είναι το πρώτο τιμόνι που πιάνει ένα παιδί στα χέρια του και έχει σαν συνέπεια να το βοηθήσει να ωριμάσει τόσο οδηγικά όσο και σαν προσωπικότητα συνειδητοποιώντας άμεσα τους νόμους της φυσικής που επιδρούν σε ένα όχημα και τον αναβάτη.

Η Ποδηλατική ακαδημία του Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑ μέσα από το ποδήλατο θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχτούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής αλλά και το περιβάλλον. Η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών γιατί δημιουργεί ερεθίσματα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

Στόχος της Ποδηλατικής Ακαδημίας είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην ”ουσία” του ποδηλάτου. Να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν αληθινά αυτό το μοναδικό μέσο αλλά και να στηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό. Να γνωρίσουν την άμιλλα, τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία του αθλητισμού , όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και τρόπου ζωής.

Το γεγονός ότι το παιδί έβγαλε επιτέλους τις βοηθητικές ρόδες δεν συνεπάγεται ότι έμαθε και ποδήλατο. Μια σειρά από απλά μαθήματα και παιχνίδια μαθαίνουν το παιδί να χρησιμοποιεί το ποδήλατο του σωστά και με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει:

Εκμάθηση τεχνικής οδήγησης ποδηλάτου.
Σωστή χρήση του ποδηλάτου του (στάση πάνω στο ποδήλατο, στροφές, ανάβαση, κατάβαση, αποφυγή εμποδίων, κτλ.)
Σωστή χρήση φρένων και ταχυτήτων.
Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής.
Γνώσεις για τη συντήρηση και επισκευή ποδηλάτου.
Κυκλοφοριακή αγωγή
Τρέξιμο και γενικές ασκήσεις φυσικής αγωγής για βελτίωση της φυσικής κατάστασης
Διαδρομές για ποδήλατα ΜΤΒ και δρόμου.
Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες
Λειτουργία αγωνιστικού τμήματος για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν πιο εντατικά με την ποδηλασία, ως μέσο επίτευξης διακρίσεων, κατάκτησης υψηλών στόχων και εισαγωγής σε ΑΕΙ.
Παράλληλα τα παιδιά θα αποκομίσουν διάφορα διδάγματα που βοηθούν στην ανάπλαση τους, όπως:

Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων.
Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων και ενθάρρυνση ανάπτυξης ομαδικότητας.
Ανάπτυξη ικανότητας αυτοκριτικής και αυτοπεποίθησης.
Οι συναντήσεις δεν παίρνουν ποτέ τη μορφή σκληρής προπόνησης αλλά περιλαμβάνουν πολλά παιχνίδια και διαγωνισμούς κάνοντας την εξάσκηση των μικρών παιδιών ευχάριστη. Μέσα όμως από την Ακαδημία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αθλητών που θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Προπονητής: Kαραμπινάκης Παναγιώτης

Υπεύθυνος Ακαδημίας: Καλαμπόκας Ανδρέας (τηλ: 6976653622)

Πρόεδρος: Ζωναράς Δημήτρης (τηλ: 6970402917)