Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑ!
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑ!

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑ!

0
0

Μία νέα εστία παραβατικότητας έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Πετρούπολη, φέρνοντας αναστάτωση σε μία ολόκληρη γειτονιά, που απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να επιστρέψει η ηρεμία στην περιοχή.

 

Στο τρίγωνο Σκουφά, Σκρα και Κατσαρέα, εκεί όπου βρίσκεται και το σιντριβάνι του γραμμικού πάρκου συγκεντρώνει τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό «ανήσυχων» νεαρών από 16-20 χρονών κυρίως, που προκαλούν διάφορα επεισόδια αναστατώνοντας μια ολόκληρη γειτονιά.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν συμβεί συμπλοκές μεταξύ νεαρών που μαζεύονται εκεί με παρέες άλλων περιοχών ακόμη και εκτός Πετρούπολης. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η πρώτη συμπλοκή έγινε μεταξύ νεαρών, που συχνάζουν εκεί με ομάδα παιδιών που ήρθε από το Περιστέρι, ενώ στη δεύτερη οι «φιλοξενούμενοι» ήρθαν από την περιοχή της Παναγίτσας.
Όμως όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι δεν είναι μόνο οι τσακωμοί που ταράσσουν την ηρεμία τους, αλλά ακόμη και τις «ειρηνικές» ημέρες υπάρχει μεγάλη οχλαγωγία από τη δυνατή μουσική από τα ηχητικά των αυτοκινήτων, από κόντρες με μηχανές, από μαρσαρίσματα, πειραγμένες εξατμίσεις κ.α. Κάποιοι μιλούν για κατανάλωση δυνατών οινοπνευματωδών ποτών, αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Μία ομάδα κατοίκων έχει ξεκινήσει ήδη τη συλλογή υπογραφών την οποία θέλουν να καταθέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενώ έχει έρθει σε επαφές τόσο με τον διοικητή του Α.Τ. Πετρούπολης, όσο και με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο.
Σε επικοινωνία του «Μ» με τον Δήμαρχο Πετρούπολης, ο κ. Βλάχος τόνισε πως γνωρίζει το πρόβλημα και πως η Αστυνομία κάνει  καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή κατόπιν δικών του παρεμβάσεων και προς το Α.Τ. Πετρούπολης αλλά και προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα επισήμανε πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ανάλογα περιστατικά στο Θέατρο Πέτρας και στη Βουλγαροκτόνου, όπου μετά από συχνούς ελέγχους της Αστυνομίας τα πράγματα ηρέμησαν. Στην περίπτωση της Σκουφά όμως , τόνισε ότι στις συγκεκριμένες παρέες υπάρχουν και πολλοί ακόμη πιο νεαρής ηλικίας 12-13 ετών, για τους οποίους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι πιο ευαίσθητοι και απλά κάνουν συστάσεις αποφεύγοντας τον έλεγχο των στοιχείων ή τυχόν προσαγωγές. Το αποτέλεσμα είναι όσο υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή τα παιδιά να φεύγουν, αλλά με το που αποχωρούν τα περιπολικά ή οι μηχανές οι «ταραξίες» να ξαναμαζεύονται. Για αυτόν το λόγο και για να αποφευχθεί μία χειρότερη εξέλιξη ο Δήμαρχος Πετρούπολης κάνει έκκληση προς τους γονείς να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα στα παιδιά τους και να μην τους επιτρέπουν να είναι εκτός σπιτιού, σε ώρες που είναι ακατάλληλες για την ηλικία τους. Μάλιστα είπε πως θα επιδιώξει και συνάντηση με τους συλλόγους γονέων των σχολείων αλλά και με την Ένωση Γονέων, προς αυτή την κατεύθυνση, να υπάρχει από πλευρά τους μεγαλύτερος έλεγχος των παιδιών τους για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Αντιπροσωπεία κατοίκων επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» και συναντήθηκε με τον επικεφαλής Θοδωρή Λάππα αλλά και με τους δημοτικούς συμβούλους Βούλα Αγγελοπούλου και Χρήστο Κυριάκο, όπου και ζήτησαν τη δική τους βοήθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Πετρούπολη Μαζί» ο κ. Λάππας δηλώνει ότι συμμερίζεται την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής καθώς είναι γνώστης των επεισοδίων μεταξύ νεαρών, αλλά και των ζημιών που προκλήθηκαν στο 7ο Δημοτικό και στο κλειστό της Αγίας Τριάδας, που όλα αυτά όπως εξήγησε είναι αποτέλεσμα της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, όπου οι νεαροί βρήκαν διεξόδο σε πλατείες όπου η μεγάλη συγκέντρωση δημιούργησε και μία παραβατικότητα.  Δεσμεύθηκε μάλιστα να κάνει τη δική του παρέμβαση τόσο στο Δήμαρχο όσο και στον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής, ώστε με τη καθημερινή παρουσία ανδρών της Αστυνομίας να δοθεί ένα καλό τέλος και για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους νεαρούς που μπορεί να αγνοούν τους μεγαλύτερους κινδύνους».

 

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ

Πέραν όμως της έντονης παραβατικότητας που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στις γύρω περιοχές, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα επιθέσεων από ρομά σε νεαρής ηλικίας άτομα, με σκοπό να τους αφαιρέσουν κινητά ή χρήματα. Σε πολλές περιπτώσεις όπου τα θύματα αντιστέκονται  υπάρχουν και επεισόδια ξυλοδαρμού. Τελευταίο κρούσμα όπως δημοσίευσε η ΗΧΩ της Πετρούπολης συνέβη τις πρώτες βραδυνές ώρες της Πέμπτης (12/6). Όπως αναφέρεται στην ανάρτησή της:

“Πριν από λίγη ώρα, όπως μάς κατήγγειλε συμπολίτης μας δύο ανήλικοι Ρομά επιτέθηκαν σε τέσσερα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παιδική χαρά στο ύψος του Μοναστηριού επί της Αγίου Ιωάννου στην Πετρούπολη.
Σύμφωνα με την καταγγελία αφαίρεσαν δια της σωματικής βίας κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους τα παιδιά και τραπηκαν σε φυγή.
Μάλιστα, όπως μάς ανέφερε, ο ένας εξ αυτών έχει εμπλακεί πρόσφατα και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις μικροκλοπών, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστει γιατί δεν έχει παραπεμφθεί με δικογραφία εφόσον φυσικά πρόκειται για το ίδιο άτομο”.