Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

0
0

Αύξηση της πίεσης στο δίκτυο υδροδότησης προκάλεσε πολλαπλές ζημιές στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα τη διακοπή ύδρευσης σε πολλά σημεία της Πετρούπολης

 

 

Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 10/5 έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 11/5 σε πολλές γειτονιές της Πετρούπολης.

 

Λόγω αύξησης της πίεσης του νερού σημειώθηκαν πολλές βλάβες ταυτόχρονα στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ,  με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση σε περισσότερα από δέκα σημεία της πόλης.

Μεγάλη διαρροή υδάτων σημειώθηκε στην 25ης Μαρτίου, Σκουφά, Δωδεκανήσου, Επτανήσου, Κωνσταντινουπόλεως, Αθανασίου Διάκου και  Κολοκοτρώνη κυρίως από σπασίματα σωληνώσεων στο δίκτυο χαμηλής πίεσης.

Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν αποκαταστήσει σταδιακά την υδροδότηση στο σύνολο των βλαβών. Σημαντικές ζημιές υπήρξαν στην Κολοκοτρώνη (πλατεία Ηρώ) όπου έγινε και μερική καθίζηση του οδοστρώματος και στην Κωνσταντινουπόλεως όπου έσπασε κεντρικός αγωγός.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πετρούπολης δια του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα επιλήφθηκε του προβλήματος όπου σε συνεργασία με τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ δόθηκε προτεραιότητα στα σημεία όπου υπήρχαν κοντά σχολικά κτίρια. Έτσι οι βλάβες στην πλατεία Ηρώ (10ο Δημοτικό Σχολείο) και στην Κωνσταντινουπόλεως (ΕΠΑΛ) είχαν αποκατασταθεί τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από την διακοπή στην υδροδότηση. Πολίτες παραπονέθηκαν για καθυστέρηση από τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλη ποσότητα νερού, που έτρεχε στους δρόμους.

Όπως εξήγησε στον ΜΑΧΗΤΗ ο κ. Σκαλιστήρας η ανταπόκριση της ΕΥΔΑΠ ήταν άμεση και εσκεμμένα δεν διεκόπη η ροή του νερού, ώστε να υπάρξει εκτόνωση της πίεσης στο δίκτυο προκειμένου να αποφευχθούν περισσότερες και μεγαλύτερες ζημιές στις σωληνώσεις.