Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

0
0

ΒΛΗΜΑ 35 ΕΚΑΤ. ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΥΡΕΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

 

 

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (4/1) στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, μετά από ειδοποίηση ότι βρέθηκε βλήμα σε οικόπεδο της οδού Διγενή Ακρίτα 42 στην Πετρούπολη.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών που απέκλεισαν την περιοχή εως ότου έρθει η ειδική μονάδα του Στρατού για την εξουδετέρωσή του. Η Αστυνομία απέκλεισε δυο οικοδομικά τετράγωνα επί των οδών Διγενή Ακρίτα και Οδυσσέα Ανδρούτσου, ενώ στο σημείο κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο. Οι πυροτεχνουργοί της ομάδας του ΤΕΝΞ που έφθασαν περισυνέλλεξαν ένα βλήμα από πυροβόλο όπλο 35 εκατ. και αφού έκαναν περιμετρικό έλεγχο στο οικόπεδο αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βλήμα ήταν παλιό (πιθανότατα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου) και η ύπαρξή του από τους ειδικούς κρίθηκε… φυσιολογική καθώς παλαιότερα στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρξε πεδίο βολής.  Όπως είπαν το συγκεκριμένο πρέπει να προϋπήρχε στο οικόπεδο και είτε λόγω της βροχής είτε από σκάψιμο κάποιου ζώου να ξεθάφτηκε.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το 2014 στο τέρμα της οδού Σουλίου είχε βρεθεί βλήμα όλμου και πυροδοτικός μηχανισμός όλμου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία και συλλέχθηκαν και καταστράφηκαν στην Αυλώνα.