Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΔΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΔΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΔΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

0
0

Διπλή περιβαλλοντική δράση στο Άλσος Αγίου Δημητρίου παρουσίασε ο Δήμος Πετρούπολης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

 

 

Το #gopafree και το «ΝΟ ΚΑΚΑ» ξεκίνησαν από χθες στην Πετρούπολη. Η πρώτη αφορά την ανακύκλωση αποτσίγαρων με την τοποθέτηση 35 ειδικών κάδων στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου στις πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, ενώ η δεύτερη δράση αφορά την τοποθέτηση 16 ειδικών κουτιών της ελληνικής πατέντας «ΝΟ ΚΑΚΑ» που προμηθεύει δωρεάν στους κατοίκους φαρασάκια μίας δράσης για τη συλλογή των ακαθαρσιών των ζώων συντροφιάς.

 

Στην διπλή παρουσίαση που έγινε στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος μίλησε για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει ο δήμος με στόχο μία πιο καθαρή πόλη, ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

 

 

Τις δράσεις παρουσίασαν στο κοινό ο ιδιοκτήτης της Cigaret cycle, Γιώργος Σακελλαρίου για το #gopafree και η Μαρία Αρκούδη ιδιοκτήτρια της ελληνικής πατέντας «NOKAKA».

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου που έκανε λόγο για ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του Περιβάλλοντος, που θα προστεθεί από αυτή τη διπλή δράση του Δήμου Πετρούπολης.

 

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, έκανε λόγο για συνειδητή  επιλογή της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος και προστασία της ζωής των μελλοντικών γενιών.

 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σακούτης, επικεφαλής της ΡΑΚ  αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την Πετρούπολη και τη Δυτική Αθήνα, όπως η λειτουργία και η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και τις διεκδικήσεις δασικών εκτάσεων από ιδιώτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε συμβολικός καθαρισμός του Άλσους Αγίου Δημητρίου από αποτσίγαρα και επίδειξη της χρήσης της πατέντας «ΝΟ ΚΑΚΑ» για την συλλογή ακαθαρσιών χωρίς τη χρήση πλαστικής σακούλας.